Brokerët e Forex në Shqipëri

Hapësira financiare e Shqipërisë ka zhvilluar një ritëm të shpejtë drejt modernitetit dhe integritetit në Bashkimin Evropian, i forcohet nga anëtarësimi në NATO në vitin 2009 dhe statusi i kandidatit për anëtarësim në Bashkimin Evropian në vitin 2014. Regullatori lokal AMF mbikëqyr brokerët e Forex në Shqipëri, duke garantuar përgjatësitë me rregullat e forta. Klima politike unike në Shqipëri, me një fokus në modernizimin ekonomik dhe demokratizimin e institucioneve nën Partinë Socialiste, krijon bazën për një treg të suksesshëm të Forex-it. Ndërsa vendi përballet me sfida si tërmetet dhe pandemia, përkushtimi i tij i palëkundur për demokraci mbetet i pandashëm. Që të ndihmojmë tregtarët vendorë në gjetjen e brokerëve të Forex më të mirë në Shqipëri, kemi hartuar një listë të plotësuar të brokerëve më poshtë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
Në mes të sfidave, udhëtimi i Shqipërisë drejt perëndimit dhe barazisë gjinore është i pashmangshëm. Shpirti i tij i qëndrueshëm shkëlqen përmes rehabilitimit nga tërmetet dhe reagimit ndaj COVID-19. Suksesi i Partisë Socialiste në zgjedhjet consecutive dëshmon rolin e saj në triumfat e Shqipërisë. Brokerët e besueshëm të Forex në Shqipëri respektojnë rregulloret e arsyeshme të leverage të AMF-së, duke mbrojtur interesat e tregtarëve shqiptarë. Leverage-i maksimal lejuar nga AMF është 1:100, i cili është shumë i arsyeshëm për tregtinë e Forex dhe siguron që fillimtarët janë të mbrojtur nga tradingu me përmasa të mëdha të levërgës. Ndërsa stabiliteti dhe reputacioni i vendit rriten, këta brokerë kryesorë të Forex në Shqipëri forcojnë hapësirën financiare të tij.

Pyetje të shpeshta për Albania