Brokerët në forex në Botswana

Botswana, njohur gjithashtu si “Toka e tswanëve”, është një vend toke në Jug të Afrikës. Ka kufi me Afrikën e Jugut, Namibinë dhe Zimbabuen, dhe lidhet me Zambinë nga 'Kazungula Bridge'. Tereni dominues në Botswana është Kalahari Desert. Me një popullsi prej rreth 2.2 milion banorësh, vendi mbart një dendësi të ulët të popullsisë, veçanërisht të grupit etnik të tswanëve. Botswana ka arritur një transformim ekonomik të shkëlqyer, duke kaluar nga varfëria në një komb me të ardhura të mesme të larta dhe me një rritje të jashtëzakonshme të GDP për capita. Gaborone shërben si qytet kryesor dhe anglishtja është gjuha zyrtare. Në dispozicionin e burimeve të arsimit në anglisht prezanton një mundësi të favorshme për broke rë të forex të Botswanës për të tërhequr dhe mbështetur tregtarët e suksesshëm. Këtë progres ekonomik e mbështet mbështetja institucionale e fortë dhe riinvestimi i ardhurave nga burimet. Peisazhi ekonomik i Botswanës përfshin një mjedis të favorshëm, politika të shëndetshme fiskale dhe menaxhimi i kujdesshëm i rezervave të këmbimit të huaj. Vendit i ndodhet një kornizë rregulluese e zhvilluar për ofruesit e shërbimeve financiare dhe mbikëqyr transaksionet me këmbim të huaj. Brokerët kryesor e të forex në Botswana janë të reguluar nga Non-Bank Financial Institutions Regulatory Authority (NBFIRA). Pavarësisht se pësoi deficite buxhetore në vitin 2002 dhe 2003, Botswana ruajti kreditë më të larta sovrane në Afrikë, rritur kështu tërheqjen e broke rëve për shkak të stabilitetit rajonal. Sistemi ligjor i fortë siguron transaksione tregtare të sigurta dhe mbrojtje të përmirësuar të të drejtave mbi pronësinë intelektuale. Këtu është një listë broke rë të sigurt të forex në Botswana, që ofrojnë mundësi të sigurta për tregti dhe sigurojnë mirëqenien e tregtarëve të Botswanës.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Ekonomia e Botswanës e ushqehet nga miniera e diamantëve dhe një sektor energjetik që po rritet. Vendit i ndodhet një infrastrukturë moderne, një bankëzim të vendosur dhe një sektor financiar të fortë. Bankat kommerciale dhe fondet e pensioneve, të mbështetur nga Banka e Botswanës, luajnë rolet themelore. Miniera e diamantëve ka një kontribut të madh për të ardhurat publike, ndërsa industria kreative, veçanërisht sektorët në lidhje me të drejtat e kopjimit, gjithashtu bëjnë kontribute ekonomike të konsiderueshme. Pranvën e anglishtes si gjuhë zyrtare e bën më të lehtë qasjen në arsim cilësor për popullin e Botswanës. Vendet e radhitura në vend të tretë në Indeksin e Zhvillimit të Njeriut brenda Afrikës nën-Sahariane, Botswana ruan një mjedis pa kufij leverage maksimal për tregtarët e vogël të forex-it. Brokerët më të mirë të forex në Botswana janë ata që janë të reguluar dhe ofrojnë burime arsimore të përmbajtura për fillestarët. Megjithëse nuk ka specifikuar kompensim për investitorët e përfitueshëm në rast të feshtëndimit të broke rëve, peisazhi i rregulluar siguron sigurinë e tregtarëve dhe investitorëve. Në përfundim, Botswana ndodhet si një komb me të ardhura të mesme të larta dhe me një ekonomi dhe një sistem financiar të mirë-strukturuar. Mbështetja te ardhurat e qeverisë nga miniera e diamantëve përcillet nga sektori energjetik që po rritet dhe ndërsa nga industrisë kreative. Brokerët më të mirë të forex në Botswana nërijn rregulloren e NBFIRA, duke siguruar sigurinë dhe sigurinë e klientit.

Pyetje të shpeshta për Botswana