Brokerat e Forex-it të Bruneit

Brunei, një komb i vogël i vendosur në Ishullin Borneo në Azinë Juglindore, është shtëpi për rreth 500,000 persona, me afërsisht 100,000 që jetojnë në kryeqytetin e tij, Bandar Seri Begawan. I qeverisur nga një sulltan, Brunej funksionon si një monarki absolute, duke kombinuar ligjet angleze dhe sharia, së bashku me traditat islame. Feja dominuese është Islami, dhe gjuha zyrtare është malajzishtja. Burimi kryesor i të ardhurave për administratën e Brunei vjen nga rezervat e tij të pasura në naftë dhe gaz, ku Kompania Brunei Shell Petroleum është ndërrmarrja e kontrolluar shtetërore kryesore. Kombi është i angazhuar aktivisht në zvogëlimin e varësisë së tij nga nafta dhe gazet, ndërsa po zhvillon njëkohësisht sektorët financiarë dhe të të tjerë. Brokerat Forex të Bruneit duhet të binden nga udhëzimet e vendosura nga Autoriti Monetar i Brunei Darussalam, i njohur gjithashtu si AMBD. Përmblidhje e mëposhtme është një kompilim i brokerëve të mësipërm të Forex-it në Brunej.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Duke marrë parasysh sistemin financiar tepër i ri i Bruneit, nuk është çudi që Autoriti Monetar i Brunei Darussalam (AMBD) mungon rregulla të përcaktuara qartësisht lidhur me shkallën maksimale të shkallës së lehtëzuar për tregtarët e Forex-it për pakicën. Poashtu, nuk ekziston asnjë strukturë e përcaktuar për kompensimin nën mbikëqyrjen e AMBD. Duke përfituar nga rezervat e tij të mjaftueshme të naftës dhe gazit, Brunei shënon një nivel relativisht të lartë të jetesës, duke ofruar popullsisë së saj shërbime sociale të shkëlqyera dhe facilitete publike. Në përfundim, rezervat e mjaftueshme të naftës dhe gazit të Bruneit shërbejnë si shtylla e tij ekonomike, ndërsa përpjekjet e koordinuara për diversifikim përmes zhvillimit të sektorëve financiarë dhe të lidhur janë në zhvillim. Mbikëqyrja e brokerëve të lartë të Forex-it të Bruneit nga AMBD siguron një mjedis të sigurt dhe të mbrojtur për tregtarët dhe investitorët në të njëjtën kohë.

Pyetje të shpeshta për Brunei