Brokerët më të mirë të Forex në Kamboxhia

Kamboxhia, e njohur zyrtarisht si Mbretëria e Kamboxhisë ose Kampucea, ndodhet në Azinë Juglindore. Kryeqyteti dhe qyteti më i madh, Phnom Penh, shërbejnë si zemra e vendit. Gjuha kryesore e folur është Khmeri dhe shumica e popullsisë identifikohet me kulturën Khmer. Budizmi është feja dominante, e ndjekur nga 95% e popullsisë. Me sipërfaqe prej rreth 181,000 kilometra katrorë, Kamboxhia ndan kufijtë me Tajlandën, Laon, Vijetnamin dhe Gjirin e Tajlandës. Historia e fundit e vendit është shënuar nga turbulenca. Në vitin 1970, një goditje shteti çoi në krijimin e Republikës Khmere të mbështetur nga SHBA-ja, por në vitin 1975, Khmerët e Kuq morën kontrollin, duke çuar në një gjenocid të trishtë kamboxhian. Më pas, Kamboxhia përballet me okupimin nga anëtarët e Vijetnamit dhe në vitin 1997, Kryeministri Hun Sen erdhi në pushtet përmes një goditjeje tjeter, duke formuar një shtet faktikisht me një parti të vetme. Pavarësisht nga statusi i saj si shtet i pakënduar, Kamboxhia merr pjesë në organizata ndërkombëtare si OKB-ja, ASEAN-i dhe BQ-së. Rritja ekonomike e vendit është stimuluar nga sektorë si bujqësia, tekstilet, ndërtimi, veshjet dhe turizmi, duke tërhequr investime të huaja. Për shkak të mungesës së një autoriteti të veçantë regulatorë për tregjet financiare, zgjedhja e brokerëve të besueshëm të Forex nga jashtë vendit është themelore. Këtu, prezantojmë një listë të brokerëve më të mirë të Forex në Kamboxhia për tregti të sigurtë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
Me një të ardhur të per capita prej 4,000 dollarë në vitin 2017, Kamboxhia mbetet kategorizuar si një vend i pakënduar sipas Kombeve të Bashkuara. Aktivitetet bujqësore si peshkimi dhe kultivimi i gomës kanë rëndësi të madhe për komunitetet rurale. Llojet tradicionale të orizit të rintrodhë nga Instituti për Kërkim në Hidroekonomi kanë ndihmuar peizazhin bujqësor të Kamboxhisë. Në periudhën nga viti 2001 deri në 2010, vendi arriti një rritje të vërejtshme të PBB-së prej 7.7%, duke çuar në uljen e normave të varfërisë, edhe pse sfidat vazhdojnë në sektorët e shëndetësisë dhe arsimit. Ndërsa Banka Kombëtare e Kamboxhisë mbikëqyr sektorin bankar dhe financiar, pengesa si korrupsioni dhe arsimi i kufizuar pengojnë përparimin e tij. Si pasojë, mungesa e një trupi regulator lokal për tregjet e Forex dhe tregtinë e sigurive bën që të mbështetemi në brokerët e Forex të reguluar përtej kufijve të Kamboxhisë. Prodhimi është i dominojmë nga industritë e veshjeve, por turizmi shërben si një burim i rëndësishëm i të ardhurave, duke tërhequr miliona vizitorë globalë. Kultivimi i orizit dhe i gomës gjithashtu japin një kontribut të konsiderueshëm, nëpër përpjekje për infrastrukturën e transportit dhe energjisë së rinovueshme. Edhe pse fokusi i Kamboxhisë në shërbimet financiare është i kufizuar, turizmi dhe infrastruktura e rritur e bëjnë atë një pjesëmarrës në zhvillimin emergjent. Për tregti të sigurtë, mbështetja në brokerët e besueshëm të Forex të reguluar nga jashtë vendit është zgjedhja kryesore, duke marrë parasysh mungesën e rregullimit vendor të tregjeve financiare.

Pyetje të shpeshta për Cambodia