Brokerët Kryesorë të Forex në Kanada

Kanada është vendi i dytë më i madh në botë, nga Atlantiku në Paqësor dhe nga veriu në Arktik. Kufiri i saj me SHBA është kufiri i ndërkombëtar më i gjatë të tokës. Kryeqyteti është Otava dhe qyteti më i madh është Toronto. Gjuhët zyrtare janë anglishtja dhe frëngjishtja, që reflektojnë historinë e Kanadasë si koloni britanike dhe frënge. Kanada ka një monarki kushtetuese me një demokraci parlamentare. Justin Trudeau ka qenë kryeministri që nga viti 2015. Vendi njihet për cilësinë e lartë të jetesës, qeverinë transparente dhe ekonominë konkurruese. Sektori financiar është mirë etabluar dhe luan një rol kyç në ekonomi. Brokerët besnikë të Forex në Kanada operojnë nën mbikëqyrjen e Organizatës Kanadeze të Rregullatorisë së Investimeve (CIRO), e cila u krijua në qershor 2023. CIRO ka marrë mbi vete rolet e Organizatës Rregullatore të Industrisë së Investimeve (IIROC) dhe Asociacionit të Tregtarëve të Fondeve të Bashkëpunimeve (MFDA). Përpara se të mund të pranojnë tregtarë të Forex dhe CFD, brokerët e Forex të Kanadasë kanë nevojë për leje nga CIRO. Kanada gjithashtu ka një sektor të fortë bashkëpunimi në bankat me anë të një të ashtuquajturi lipore me të ardhura më të larta në bazë të numrit të banorëve në botë. Më poshtë, kemi përpiluar një listë të plotë të brokerëve më të mirë të Forex në Kanada, duke e bërë më të thjeshtë për tregtarët kanadezë të zgjedhin një broker të besueshëm.
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
7.57
MT5Kopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
FCA UK, SECC, SFC +1 Më shumë
Platformat
MT5
7.39
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CMA, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.21
Key to Markets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
FCA UK, FSC Mauritius
Platformat
MT4, MT5
6.85
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
FCA UK, VFSC
Platformat
MT4, MT5
6.49
MT4Kopjo tregtimin
Rregullimet
Platformat
MT4
5.95
LiteFinance Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC
Platformat
MT4, MT5
Kanada shëndrëhet në një ekonomi me treg të përzier, duke renditur si ekonomia e tetë më e madhe në botë në vitin 2022 me një GDP nominale rreth 2.221 trilionë dollarë amerikan. Ekonomia e vendit është e lidhur në nivel global, me sisteme tregtare të zhvilluara. Në vitin 2021, tregtia kanadeze arriti në 2.016 trilionë dollarë, me eksporte mbi 637 miliardë dollarë dhe importe që tejkaluan 621 miliardë dollarë, kryesisht nga SHBA. Pavarësisht disa deficitëve tregtare, Kanada mbetet një forcë ekonomike. Bursa e Vlerave të Toronto renditet e nënta në nivel global, duke strehuar mbi 1,500 kompani me kapitalizëm tregtar të përbashkët që tejkalon 2 trilionë dollarë amerikan. Duke ndjekur zhvillimet në vend, brokerët më të mirë të Forex në Kanada ofrojnë kushte tërheqëse, duke përfshirë llogari Forex të denoninuar në Dolarët Kanadez. Tregtia e aksioneve, mallrave dhe Forex janë të popullarizuara në Kanada. Vendi është ndër pak vendet të zhvilluara me eksporte neto të energjisë dhe rezerva substanciale të naftës dhe gazit natyror. Ajo gjithashtu është një eksportues i rëndësishëm i produkteve bujqësore, mineraleve dhe metaleve. Pavarësisht kësaj përparim, Kanada vazhdon të investojë në mënyre të konsiderueshme në kërkim dhe zhvillim, duke prodhuar laureatë të Nobelit dhe duke renditur lart në publikimet shkencore. Përgjithësisht, Kanada është një vend me zhvillim të lartë, me një ekonomi të fuqishme dhe standarde jete të larta. Brokerët e Forex të Kanadasë janë ndër ndërmjetësitë më të sigurta në shërbimet financiare.

Pyetje të shpeshta për Canada