Brokerët Forex në Kubë

Kuba është një shtet ishullor ku Marea Karaibe, Gjiri i Meksikës dhe Oqeani Atlantik mblidhen së bashku, duke mbajtur një histori të rëndësishme. Njëherazi koloni spanjolle, Kuba fitoi pavarësinë nga SHBA në vitin 1902. Revolucioni Kuban i vitit 1959 solli dominim komunist nën udhëheqjen e Fidel Kastros, rezultuar në një qeveri marksiste-leniniste që kufizon lirinë politike. Ekonimia e Kubës varet shumë nga turizmi dhe eksportet, duke treguar arritje të njohura në arsim dhe kujdes shëndetësor. Edhe pse brokerët lokal të Forex janë nën rregullimin e huaj, ata ofrojnë shërbime të besueshme për tregtarët vendorë. Pavarësisht kontrollit të qeverisë mbi këmbimin e valutave dhe pronësinë, tregtarët e përditshëm ende mund të angazhohen në tregti Forex dhe aktivitete financiare të tjera. Këtu është një listë e brokerëve top të Forex në Kubë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
7.57
MT5Kopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
FCA UK, SECC, SFC +1 Më shumë
Platformat
MT5
Ekonomia e Kubës bazohet në parimet socialist, qendruar rreth një sistemi mjaft të drejtuar nga shteti. Edhe pse sektori privat po zgjerohet, kontrolli i qeverisë mbi prodhimin dhe punët mbetet i vëshirë. Vitet e fundit kanë parë një lëvizje drejt socializmit tregtar, megjithatë pagat mesatare vazhdojnë të jenë modeste. Eksportet kryesore të Kubës përfshijnë sheqernë, nikël, duhan, së bashku me një varësi të caktuar në remitancat dhe turizmin. Edhe pse rregullimet e saj të ashpra, Kuba vazhdon të tërheqë turistë si një destinacion i preferuar. Qeveria kubane ushtron mbikëqyrje të rreptë mbi të gjitha aspektet ekonomike, duke përfshirë edhe sektorin financiar, duke e bërë shkëmbimin e valutave të huaja sfidues.

Pyetje të shpeshta për Cuba