Topi i tregtarëve të Forex jashtë vendit në Qipro

Qiproja, e njohur zyrtarisht si Republika e Qipros, është një vend ishullor në Detin Mesdheun Lindor. Megjithëse gjeografikisht ndodhet në Azinë, ajo bie më shumë në Evropë dhe Eurozonë në terma kulturorë dhe ekonomikë. Qiproja dallohet si një destinacion offshore, i njohur për autoritetin e vet regulativ lokal të Forex, Komisionin e Qipros për Siguri dhe Bursat (CySEC), i cili irrzon shumë tregtarë Forex që kërkojnë licencat. Kryeqyteti dhe qyteti më i madh është Nikozia, dhe gjuhët zyrtare janë greqishtja dhe turqishtja. Me 72% të qipriotëve që praktikojnë Krishtërimin dhe 25% duke ndjekur Islam, ajo krenohet me diversitet fetar. Tregtarët lokalë të Forex në Qipro operojnë nën vëzhgimin e vazhdueshëm të CySEC, duke siguruar një mjedis tregtar të sigurt për shkak të rregullave të mirë të formuara. Sektori financiar është një faktor kyç për zhvillimin e vendit dhe ka ndikim të rëndësishëm në ekonominë e tij. Tregtarët më të mirë të Forex në Qipro gjithashtu zgjerin ndikimin e tyre në Eurozonë, duke përdorur licencat e CySEC për të tërhequr klientë evropianë. Roli i vendit si një qendër Forex përputhet me popularitetin e tij si destinacion turistik.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
Në shekullin e 21, Qiproja pranoi diversifikimin dhe prosperitetin ekonomik. Pas krizës së Eurozonës në 2012, vendi kaloi në ndryshime të rëndësishme, duke përfshirë ndarjen e bankës së dytë më të madhe dhe zbatimin e një marrëveshjeje për shpëtim që ndikoi në depozitat e paasiguruara. Si pjesë e Eurozonës dhe tregut të vetëm të BE-së, Qiproja bëhet me një GDP për banor mjaft të lartë, megjithëse rëndon pak më poshtë mesatares së BE-së. Pavarësisht izolimit të saj nga ndërmarjet e energjisë, Qiproja synon të mbushë boshllëkun duke u lidhur me rrjetin evropian nëpërmjet interlidhësit EuroAzia, duke përdorur një projekt kabli energjie nën ujore. Një numër i tregtarëve të besuar Forex, brenda dhe jashtë Qipros, po tregtojnë aktivisht në një shkallë globale. Qiproja, e karakterizuar nga një demokraci e zhvilluar, një ekonomi e qëndrueshme dhe një IDH e lartë, ofron kushte tatimore tërheqëse që veçanërisht tërheqin tregtarë Forex. Pozicioni i saj strategjik në kryqëzim të Evropës, Afrikës dhe Azisë shton rëndësinë e saj. Në përfundim, Qiproja zhvillohet si një vend ishullor me një industrinë e fuqishme Forex të mbështetur nga regulatori i njohur CySEC, kulturë e ndryshme dhe një sektor financiar i fortë. Statusi offshore i saj përmirësohet nga politikat fiskale të favorshme, duke e bërë një destinacion të kërkuar për tregtarët Forex për të siguruar licenca dhe hyrje në tregjet evropiane.

Pyetje të shpeshta për Cyprus