Forex brokerët në Egjipt

Egjipti, i njohur zyrtarisht si Republika Arabe e Egjiptit, ndodhet në verilindje të Afrikës dhe pjesa jugperëndimore e Azisë. Ajo ndan kufijtë e saj me Detin Mesdhe, Izraelin, Palestinën, Detin e Kuq, Sudanin dhe Libinë. Jordania dhe Arabia Saudite ndahen nga Gjiri i Aqabasë. Me një popullsi prej rreth 100 milionësh, Egjipti ndodhet si kombi më i populluar i tretë afrikan. Kryeqyteti dhe qyteti më i madh në Egjipt është Kairo, dhe arabishtja është gjuha zyrtare. Mbi kohë, Egjipti ka kaluar nëpër disa transformime politike, duke marrë pavarësinë nga sundimi britanik dhe duke u zhvilluar në një republikë.Java Arabe në 2011 shënoi një pikë kthese të rëndësishme, duke nxitur një revolucion dhe duke ndryshuar udhëheqjen e vendit. Vendit i takon vendi i 41 me GDP-në nominale të gjithsej prej 378 miliardë dollarësh. Forex brokerët në Egjipt që operojnë në vend duhet të përmbahen rregulloreve të organit të vendit të qeverisës, Autoritetit Rregullator Financiar Egjiptian (FRA). Këta brokerë duhet të sigurojnë një licencë nga FRA dhe të përmbahen rregullave të saj. Kushtetuta rregullatore, ndonëse jo tepër e rreptë, ofron hapësirë për fleksibilitet duke mos vendosur kufizime konkrete të leverage për brokerët. Ekonomia e Egjiptit mbështetet kryesisht në sektorët kyç si bujqësia, eksportet e naftës, gazit natyror, turizmit dhe medias. Kanali i Suezit, një kalim mjaft i rëndësishëm detar, kontribuon në mënyrë të konsiderueshme në rritjen ekonomike të vendit. Pavarësisht reformave në vazhdim, sfidat vazhdojnë të qëndrojnë në fusha si ndarja e pasurisë, korrupsioni dhe burimet e kufizuara. Për tregtarët egjiptianë që kërkojnë pavarësi financiare, është thelbësore të gjejnë brokerët të besueshëm që i përmbahen rregullores dhe trajtojnë klientët me ndershëm. Në seksionet e mëposhtme, kemi zbuluar brokerët kryesorë të Forex në Egjipt për të ndihmuar lexuesit tanë në përpjekjet e tyre.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Egjipti ka një histori shumë të pasur që daton që në kohët e lashta, e shënuar nga kontribute të rëndësishme në civilizatë që përfshijnë arritjet në shkrim, bujqësi, fetë dhe qeverisjen. Monumentet ikonike të vendit përfshijnë Piramidat, Sfinksin dhe rrënojat e lashta. Karkasat e ekonomisë së Egjiptit janë sektori turistik që po zhvillohet, i mbështetur nga trashëgimia e tij e pasur dhe vendet që tërheqin të vëmendjen. Miliona turistë vijnë në atraksionet historike dhe destinacionet bregdetare çdo vit. Pamja e energjisë varet nga burimet si nafta, qymyri, gazit natyror dhe hidroenergjise, me shtimin e një qendre bërthamore të energjisë në proces për të përmbushur kërkesat e rritura të energjisë së vendit. Pavarësisht sfidave të saj, sektori financiar i Egjiptit mbetet i qëndrueshëm, mbështetur nga maklerët e besueshëm të Forex që respektojnë standarde të ashpra. Forex brokerët e besueshëm në Egjipt kënaqin tregtarët egjiptianë duke ofruar opsione pagesash lokale të njohura dhe benefite të përshtatura. Adresimi i çështjeve të furnizimit me ujë dhe sanitare paraqet një pengesë të rëndësishme për Egjiptin e thatë, duke pasur në konsideratë se afrohet me Mbledhjen e Nilit si burim të rëndësishëm të irigacionit për bujqësinë. Sfidat vazhdojnë të përmbeten, duke përfshirë mbulim të ulët të higjienës dhe probleme të vazhdueshme me tarifat e ujit. Reforma ekonomike kanë sjellë sfida të tyre, duke pasur parasysh rritjen e inflacionit, ndërsa vendi vazhdon përpjekjet e gjithanshme për të adresuar çështje ekonomike, qeverisëse dhe shoqërore. Në përfundim, pasuria kulturore dhe vendet turistike të mahnitshme të Egjiptit dallohen nga sfidat ekonomike dhe ato të lidhura me ujin. Autoriteti vendas rregullator, FRA, siguron integritetin e brokerëve të besueshëm Forex në Egjipt, duke mbrojtur klientët dhe duke promovuar sigurinë financiare.

Pyetje të shpeshta për Egypt