Brokers Forex në Guinea Ekuatoriale duke shqyrtuar

Guinea Ekuatoriale, gjithashtu e njohur si Republika e Guinea Ekuatoriale ose Ekvatorial Guinea, është një vend i vendosur në bregun perëndimor të Afrikës. Ajo përbëhet nga ishuj dhe një rajon në tokë, me një popullsi prej 1.4 milionësh, me përparësi etnike të grupit Fang. Në vitin 2022, GDP per capita e vlerësohej rreth 18,000 dollarë, duke kontribuar në një GDP totale prej 27 miliardë dollarësh. Guinea Ekuatoriale zë pozitën 133 në renditjen e GDP nominale, e vlerësuar në 16 miliardë dollarë. Tregtarët që merren me vendin duhet të jenë të kujdesshëm sa i përket ndryshimit në zonën e kohës, pasi ajo ndjek zonën UTC +1. Brokers Forex në Guinea Ekuatoriale duhet të marrin licenca nga juridiksione të huaja, pasi nuk ka një organ lokal të përditshëm mbikëqyrës të shërbimeve financiare. Kjo vë në dukje nevojën për kujdes ndër tregtarët kur zgjedhin një broker. Është e këshillueshme të zgjedhësh brokerët e regjuluar nga ente ndërkombëtare me reputacion për tregtarët vendorë. Për t'u lehtësuar në kërkimin për brokerët më të mirë Forex në Guinea Ekuatoriale, kemi përgatitur një listë më poshtë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Mirëqenia ekonomike e vendit varet nga industrisë së naftës, që rezulton në të ardhura të konsiderueshme. Megjithatë, ai ballafaqohet me varfëri dhe të pabarazisë të përhapur. Sektorët kryesorë të ekonomisë janë nafta, bujqësia dhe peshkimi. Shteti ballafaqohet me sfida të lidhura me të drejtat e njeriut, lirinë e premtimit të medias dhe korrupsionin. Sektori domino të naftës influencon në mënyrë të madhe transportin dhe marrëdhëniet me BE-në. Brokers Forex të besueshëm në Guinea Ekuatoriale shpesh ofrojnë mallra të tilla si nafta për tregti, duke qenë se ajo luan një rol qendror si burim i parë i të ardhurave, duke tërhequr tregtarët vendorë. Në thelb, ekonomia e Guinea Ekuatoriale varet shumë nga nafta, e mbështetur nga një sektor bujqësor i fortë, por sektori financiar i këtij vendi mbetet nën zhvillim. Dinamika e marrëdhënieve të huaja ndikohet shumë nga prodhimi i naftës. Brokers Forex kryesor në Guinea Ekuatoriale zakonisht operojnë nën rregullat e autoriteteve ndërkombëtare të vendosura jashtë vendit.

Pyetje të shpeshta për Equatorial Guinea