Brokerët më të mirë të Forex në Gjermani

Gjermania, njohur gjithashtu si Republika Federale e Gjermanisë, është një komb i avancuar që ndodhet në zemër të Europës Qendrore. Ajo gëzon dallimin e të qenit vendi më i gërmuar në popullsi në Europë dhe përhap numrin më të madh të popullsisë brenda Bashkimit Europian. Përbërse e një koleksioni prej 16 shtetesh individuale, Gjermania ndan kufijtë e saj me një varg vendesh fqinje, duke përfshirë Danimarkën, Poloninë, Republikën Çeke, Austriën, Zvicrën, Francën, Luxemburgun, Belgjikën dhe Holandën. Në qendër të saj qëndron qyteti kryeqytet Berlini, që shërben si qendra urbane më e madhe e vendit. Pushteti ekonomik i Gjermanisë vërtetohet nga GDP e saj e robuste, që arrin në 4 trilione dollarë, duke siguruar vendin e saj si ekonomia e katërt më e madhe në nivel global. Vendit i takon vendi i nëntëmbëdhjetë në botë në GDP nominale për frymë, me 48,398 dollarë bazuar në vlerësimet e 2022-ës. Në fushën e financave, firmat e brokerazhit Forex të Gjermanisë lundrojnë në një peizazh që është njëkohësisht nën regjim të rreptësisë dhe vizionar. Aktiviteti ekonomik i vendit është kryesisht i shtyrë nga sektori shërbimeve të tij të lulëzuara, që përbëjnë 69% të GDP-së, ndërsa industritë dhe bujqësia kontribuojnë me 31% dhe 1% respektivisht. Në mesin e industrive të tij të ndryshme, sektori automobilistik dallohet si një arenë shumë konkurruese dhe inovative, që strehon krijuesit kryesorë si Grupi Volkswagen, i njohur si prodhuesi dhe shitësi i dytë më i madh i automobilave në botë në terma të prodhimit dhe shitjeve. Brokerët e besuar të Forex në Gjermani operojnë nën mbikëqyrjen e vëmendshme të Autoritetit Federal të Kontrollit Financiar, ose BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Ky autoritet i nderuar gëzon një reputacion ndërkombëtar për mbikëqyrjen e tij të kujdesshme të fushës së Forex, duke siguruar sigurinë dhe mirëqenien e investitorëve dhe tregtarëve të angazhuar me brokerët. Roli i tij vendimtar përfshin mbajtjen e rregullave financiare, mbrojtjen e investitorëve dhe promovimin e stabilitetit brenda tregjeve financiare të Gjermanisë. Më poshtë janë theksuar brokerët më të mirë të Forex në Gjermani që kanë ardhur në vëmendjen tonë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Njohur globalisht për kontributet e saj, Gjermania është vendlindja e markave të shquara si Mercedes-Benz, BMW dhe Adidas. Vendit i takon një industri tregtare financiare e fortë, e bazuar në tregun e saj të zhvilluar aksie dhe në indeksin e njohur DAX. Brokerët kryesorë të Forex në Gjermani respektojnë kufijtë e kujdesshëm të BaFin, duke u përmbajtur kufijve të përcaktuar të leverage-ve. Tregtarët e Shitjes me Pakicë të Forex-it hasin një kap limiti prej 1:30 për valutat kryesore, me kufij të ndryshëm për valutat jomajore dhe klasat e aseteve të ndryshme. Në raste të falimentimit të brokerit, investitorët e kualifikuar gjejnë zgjidhje përmes Aktit të Kompensimit për Investitorët (Anlegerentschädigungsgesetz ose AEntG), të administrum nga Skema e Kompensimit të Aktit të Tregtisë së Siguracioneve (EdW). Përtej peizazhit të tij financiar, infrastruktura e Gjermanisë tregon një rrjet të gjerë rrugor, duke përfshirë Autostradën e famshme me shpejtësi të pakufizuar, krahas një sistemi hekurudhor me shpejtësi të lartë. Aeroportet e mbushura të vendit kontribuojnë në statusin e tij si një fuqi evropiane. Sektori i zhvilluar i turizmit luan një rol të rëndësishëm, duke kontribuar me më shumë se 105 miliardë euro në GDP dhe mbështetur me një numër të konsiderueshëm prej 4.2 milionë vende pune.

Pyetje të shpeshta për Germany