Lista e sipërmarrjeve të topit të Forex në Gana për monedha dhe mallra

Vendosur në Afrikën Perëndimore, Republika e Ghanës është një ekonomi zhvilluese me pasuri minerale të mjaftueshme për të mbështetur veten. Ndërsa ekonomia e vendit është ende relativisht e vogël, me PBB nominale që vlerësohet në 66 miliardë dollarë të saktë, që është vlera PBB për banor të rreth 2000 dollarësh, Gana renditet në mes të kontinentit afrikan sa i përket vlerës nominale PBB për banor. Ghana ka qenë gjatë kohës vendi i parë në tërë Afrikën sa i përket prodhimit të arit. Kjo bën vendin tërheqës për tregtarët e Forex gjithashtu. Brokerët më të mirë të Forex në Gana janë të vetëdijshëm për ndjeshmërinë e tregjeve globale dhe ofrojnë mallra, siç janë ariu, druri, kakaoja, nafta dhe gaz për tregtimin e tyre ndërkombëtar, si dhe sedinë ganeze (GHS) - monedhën kombëtare të Ghanës.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Brokerët e besueshëm të Forex në Gana janë të licencuar dhe të rregulluar nga Banka e Ghanës dhe Komisioni i Këmbimit të Sigurimeve të Ghanës, i cili monitoron veprimtaritë e tyre dhe pajtimin me ligjet dhe rregulloret financiare kombëtare. Komisioni i Këmbimit të Sigurimeve të Ghanës lejon 30 dealerë brokerë në vend. Me një ekonomi që po rritet dhe një shkallë prodhimi të arit të konsiderueshëm, i cili arriti në 3.74 milion ons për vitin 2022. Agrikultura ende ka një rol të rëndësishëm në ekonominë e Ghanës, me vendin që është një ndër prodhuesit më të mëdhenj të kakaoit në Afrikën Perëndimore. Ghana, një vend i pasur me burime, varet fuqishëm nga eksporti i materialeve të pasura, siç janë kakaoja, druri dhe ariu. Megjithatë, vendi ka edhe burime të provuara të naftës dhe gazit në det, që mund ta ngrisin më tej prezencën e tij në kontinent, si dhe në tregjet globale të Forex dhe mallrave.

Pyetje të shpeshta për Ghana