Lista e më të mirëve Forex Brokerët e Licencuar në Guatemalë

Tregjet financiare të vendit, që përfshijnë të parat forex të Guatemalës, janë të licencuara dhe të rregulluara nga Superintendencia de Bancos (SIB), ose Superintendenti i Bankave, që mbikqyr zbatimin e rregullave dhe rregulloreve financiare të brokerëve forex të Guatemalës. SIB gjithashtu është përgjegjës për rregulloret financiare të bankave komerciale dhe institucioneve financiare të tjera në Guatemalë. Brokerët forex në vend operojnë nëpërmjet subjekteve të rregulluara, që përfshijnë edhe disa nga lojtarët më të mëdhenj në tregjet globale të Forex dhe mallrave. Monedha kombëtare e Guatemalës është quetzal (GTQ). Me lidhje ekonomike të forta me Meksikën, brokerët forex në Guatemalë ofrojnë çifte monedhash egzotike nga rajoni, të cilat përfshijnë, por nuk kufizohen në, GTQ/USD, GTQ/MXN, etj. Vendi gjithashtu është shtëpi për disa brokerë forex të rregulluar ndërkombëtarisht, me licenca nga autoritete të njohura si CySEC, FCA, CFTC, etj. Kur bëhet fjalë për mallra, eksportet kryesore të Guatemalës përfshijnë sheqerin, drunjtë, kafenë, pambukun dhe bagëtitë, midis të tjerave. Vendi në zhvillim nuk hoqet një shkëmbim në nivel të madh të mallrave dhe brokerët lejojnë tregtarët të ndërrojnë mallrat ndërkombëtare, si ari, argjendi, nafta, etj.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Përgjithësisht, ndonëse nuk është një treg i zhvilluar në mënyrë të veçantë, forex është popullor në Guatemalë dhe brokerët më të mirë të forex në Guatemalë japin hyrje në tregjet globale të valutave, duke shtuar disa çifte egzotike për tregtarët spekulativë. Duke qenë se shumica e lexuesve janë të interesuar për tregtinë e çifteve kryesore dhe të vogla, brokerët forex të rregulluar në Guatemalë ofrojnë gjithçka nga EUR/USD në NZD/USD, si dhe disa çifte egzotike nga rajoni lokal. Brokerët e besuar forex në Guatemalë janë të licencuar nga SIB vendore, ndërsa të tjerët janë të rregulluar ndërkombëtarisht nga disa nga organet më të njohura autorizuese. Tregu vendas i mallrave është shumë pak i zhvilluar dhe vendi varet kryesisht nga eksportet e tij të mallrave të papërpunuara, si kafeja, sheqeri dhe druri. Me burime të kufizuara të naftës dhe gazit, tregtarët në Guatemalë varen nga qasja në tregun ndërkombëtar për tregti, si dhe për konsum vendas. Ndërsa është një treg i rregulluar, tregtarët këshillohen të zgjedhin brokerët me rregullim ndërkombëtar, pasi ata ndjekin standarde të industrisë dhe sigurojnë sigurinë e parave të tyre. Brokerët forex në Guatemalë ofrojnë gjithashtu tregti me CFD në çiftet kryesore dhe të vogla nga e gjithë bota, të cilat janë themelore për tregun forex.

Pyetje të shpeshta për Guatemala