Brokerët e FX-së në Hungari

Tregtia e Forex-it është e lejuar dhe e rregulluar në Hungari, me mbikëqyrje nga Banka Kombëtare Hungareze (MNB). MNB-së i përmbahen rregullave për të siguruar sigurinë e investitorëve në vend. Brokerët e Forex-it që operojnë në Hungari duhet të marrin një licencë nga MNB-ja, e cila monitoron përmbajtjen e tyre në përputhje me rregulloret dhe promovon praktikat e tregtimit të hapur të Forex-it. Brokerët e besueshëm të Forex-it në Hungari duhet të respektojnë kufijtë e leverage për tregtarët me pakicë të caktuar nga MNB-ja. Valutat kryesore kanë një leverage maksimal prej 1:30, ndërsa valutat jo të kryera dhe ari kanë një kufi prej 1:20. Tregjet e produkteve dhe indeksëve mban një leverage maksimal prej 1:10. Për më tepër, MNB-ja kërkon përdorimin e llogarive të ndara bankare për të mbrojtur tregtarët e Forex-it dhe investitorët. Megjithëse Hungaria mungon me një skemë të specifikuar të kompensimit të investitorëve për falimentimin e brokerëve, ajo përputhet me standardet e BE-së. Si rezultat, brokerët më të mirë të Forex-it në Hungari përshtaten me Direktivën e Skemës së Kompensimit të Investitorit (ICSD), duke ofruar një bazë mbrojtëse për investitorët e përshtatshëm gjatë situatave të falimentimit. Për të ndihmuar tregtarët në identifikimin e brokerëve më të mirë të Forex-it në Hungari, kemi kërkuar me kujdes dhe radhitur brokerët në listën e dhënë më poshtë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Hungaria, e vendosur e 58-ta në nivel global sipas GDP nominale të përgjithshme në 188 miliardë dhe 57-a sipas GDP për frymë në 19,385 dollarë, ka një sistem financiar dhe ekonomik të zhvilluar mirë. Në mënyrë të veçantë, brokerët kryesorë të Forex-it në Hungari përfitojnë nga qasja në një bazë klientësh të ndryshme me të ardhura të konsiderueshme. Qendra financiare e vendit, Budapesti, menaxhon shumicën e selive të biznesit, duke përfshirë ato të brokerëve. Infrastruktura interneti e fortë dhe teknologjia e Hungarisë siguron akses të gjërë në internet të lartë cilësie, duke e thjeshtuar hyrjen në tregjet financiare dhe burimet arsimore. Si rezultat, brokerët kryesorë të Forex-it në Hungari ofrojnë materiale edukative dhe platforma mobile të plotë, duke siguruar qasje të lehtë në tregjet e FX-së 24/5. Anëtarësimi në BE e obligon Hungarinë të ruajë standarde rregullatore për mbikëqyrjen e brokerëve të Forex-it. ICSD-ja, duke i mbrojtur investitorët e përshtatshëm deri në rreth 20,000 euro, ofron mbrojtje. Ky kornizë siguron që tregtarët e Forex-it pakicë në Hungari të angazhohen në tregti në një mjedis relativisht të sigurt.

Pyetje të shpeshta për Hungary