Lista e më mirët Brokerë të Forex në Indi

Tregtia e Forex-it është e rregulluar në Indi, duke u bërë gjithnjë e më popullorë në vendet e zhvilluara si India falë potencialit të saj për sigurimin e një burimi të shtesë të ardhurave pavarësisht nga kushtet ekonomike lokale. Kjo gjësi vjen nga disponueshmëria e gjerë e energjisë dhe lidhjes së internetit në rajone urbane, duke lehtësuar qasjen në tregjet financiare globale. Brokerët e Forex-it në Indi operojnë nën mbikqyrjen e dy organeve rregullatore që punojnë në bashkëpunim për të garantuar sigurinë e tregtarëve dhe investitorëve. India përjeton një pasuri të madhe të pabarazisë, duke renditur të pestin në botë në numrën totale të GDP-së nominale ndërsa ndodhet në vendin e 139 në GDP-në për frymë në kokë. Duke u marrë parasysh këtë ndarje të të ardhurave, tregtia e Forex-it bëhet një mundësi për të ardhura shtesë kur i afrohet me predikatë. Aspekti më kritik për tregtarët e Forex-it indianë qëndron në gjetjen e një brokeri të besueshëm që përputhet me rregulloret e autoriteteve vendore. Ne kemi përgatitur një listë të disa nga brokerët më të mirë të Forex-it në Indi për kënaqësinë tuaj.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Tregtarët indianë nënshtrihen shkallëve tatimore që ndryshojnë nga 10% deri në 30% mbi fitimet e tyre të tregtisë së Forex-it, në varësi të kornizës së tyre tatimore. Mbikëqyrja e tregjeve financiare dhe e brokerëve të Forex-it në Indi menaxhohet përbashkërisht nga Banka e Rezervës së Indisë (RBI) dhe Bordi i Këmbimit të Vlerave të Indisë (SEBI). Këto organet rregullatore ruajnë standarde të shtuara, duke limituar levët e maksimuma për klientët e tregtisë me pakicë të Forex-it në 1:20. Si rezultat, tregtarët e Forex-it indianë mund të angazhohen vetëm në tregti me vlera deri në 20 herë bilancin e llogarisë së tyre. Brokerët e besuar të Forex-it në Indi përmbahen me vërtetësi rregullores së RBI dhe SEBI, duke e bërë të domosdoshme për tregtarët dhe investitorët indianë të Forex-it të zgjedhin brokerët me një rekord të mirë të ndershmërisë ndaj klientëve të tyre. Për më tepër, brokerët më të mirë të Forex-it në Indi janë anëtarë të Fondit të Kompensimit të Investitorëve (ICF), duke siguruar mbulim shtesë të siguracionit në rastin e falerësisë. Duke ndjekur këto udhëzime dhe duke mbështetur brokerët e njohur, tregtarët indianë të Forex-it mund të lëvizin në këtë peisazh financiar me vetëbesim dhe siguri.

Pyetje të shpeshta për India

A janë legale brokerët e Forex-it në Indi?

Po, tregtia e Forex-it është legale në Indi, dhe brokerët e Forex-it janë të rregulluar nga Banka e Rezervës së Indisë (RBI) dhe Bordi i Këmbimit të Vlerave të Indisë (SEBI).

Sa janë brokerët e Forex-it në Indi?

Numri i saktë i brokerëve të Forex-it në Indi mund të ndryshojë me kohë, por ne kemi brokerët më të mirë në listën e mësipërme.

Cili është brokeri më i mirë i Forex-it në Indi?

Zhvillohen zakonisht disa brokerë të renditur sipas standardeve të rregullores, platformave të tregtisë, tarifave, dhe shqyrtimeve të klientëve, që janë zgjedhur për në listën tonë të Indisë.