Brokerët më të mirë të FX në Irlandë

Tregtia në Forex është legale dhe popullore në Irlandë, për shkak të anëtarësimit të saj në Bashkimin Evropian (BE) dhe ekonomisë solide. Banka Qendrore e Irlandës (CBI) mbikëqyr brokerët e Forex në Irlandë dhe mban autoritetin kryesor ligjor në vend. CBI mbahet në vazhdimësi nën udhëzimet e Autoritetit Evropian të Vlerësimeve dhe Tregjeve (ESMA), i cili formon shërbimet financiare dhe rregulloret e brokerëve të FX. Sipas udhëzimeve të ESMA për anëtarët e BE-së, brokerët më të besueshëm të Forex në Irlandë ofrojnë leverage të kontrolluar, me raporte si 1:30 për valutat kryesore, 1:20 për valutat jo kryesore, të arit dhe indekset, 1:10 për mallrat dhe 1:2 për tregtinë e kriptovalutave. Këto kufizime të leverage ruajnë tregtarët nga rreziku i tepërt dhe ndihmojnë të parandalojnë humbje të rëndësishme në tregjet financiare. Si pasojë, brokerët e Forex në Irlandë sjellin edhe një përfitim për tregtarët, duke siguruar mbrojtje kundër balancës negative, duke i mbrojtur ata nga humbja e më tepër se investimi fillestar i tyre. Po ashtu, brokerët japin paralajmërime rreziku klientëve potencialë gjatë procesit të regjistrimit. Më poshtë, kemi renditur brokerët kryesorë të Forex në Irlandë, të njohur për besueshmërinë e tyre në lehtësimin e tregtisë së FX nga vendi.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Irlanda ka një sektor financiar të shëndetshëm dhe një shkallë të lartë të gjuhës financiare, duke krijuar një mjedis të favorshëm për Forex dhe tregtinë financiare. Qasja e besueshme në internet dhe rrjeti i qëndrueshëm i energjisë elektrike, të rëndësishëm për pjesëmarrjen në tregun global të FX, janë të disponueshme për të gjithë qytetarët në gjithë vendin. Brokerët më të mirë të Forex në Irlandë gjithashtu marrin pjesë në një shkembin e kompensimit që ofron mbrojtje në rastet e padrejtësisë. Investitorët të cilët janë të përfitueshëm mund të marrin një kompensim maksimal prej 100,000 Euro për person, për institucion. Kjo masë mbrojtëse siguron mbrojtje optimale për tregtarët irlandezë, edhe në rast të falimentimit të një brokeri. Me një GDP impresionuese prej 504 miliardë dollarësh në vitin 2021, ekonomia e zhvilluar e orientuar në shërbime të Irlandës dallon si shtëpi për shumë korporata ndërkombëtare. Ndërsa tregtia e Forex tërheq interes midis investitorëve dhe tregtarëve irlandezë, mbetet më pak tejet e zakonshme krahasuar me kanavet e tjera të investimit, ndoshta për shkak të leverage maksimale relativisht të ulët, e cila kërkon kapital fillestar të madh për tregti.

Pyetje të shpeshta për Ireland