Maklerët e Forex-it në Itali

Tregtia me Forex është legale dhe e rregulluar thellësisht në Itali, një komb me lidhje të forta me Bashkimin Europian dhe NATO-n. Italia krenohet me një ekonomi të qëndrueshme dhe një sektor financiar të zhvilluar, duke e bërë tregtinë me Forex një praktikë të përhapur gjerësisht. Me një PBB nominale të rreth 2.2 trilionë dollarë në vitin 2023, Italia ndodhet si ekonomia e tetë më e madhe në plan global. Veçanërisht, rezervat e konsiderueshme të arit të Italisë që mbahen nga banka e saj qendrore kanë nxitur interesimin e ekspertëve dhe tregtarëve me mallra të paluajtshme. Maklerët e besueshëm të Forex-it në Itali operojnë nën vëzhgimin e Komesionit Kombëtar të Shoqërive dhe Bursës (CONSOB). E ngarkuara me sigurimin e tregjeve transparente dhe të sigurta financiare, duke përfshirë tregtinë me Forex, CONSOB luan një rol themelor në ruajtjen e integritetit të tregut. Si anëtar i Bashkimit Europian, Italia respekton direktivat e Autoritetit Europian të Vlerave dhe Tregjeve (ESMA), një levë që forcon besimin e investitorëve. Këto direktiva, përfshirë masat e ndërhyrjes së produktit, që kufizojnë shkallën e levës dhe promovimin e CFD-ve dhe opsioneve binare të zgjedhura, sigurojnë shtuarjen e sigurisë për investitorët. Si rezultat, maklerët e Forex-it në Itali janë nënshtruar këtyre rregullave, duke prekur shkallën e levës që mund t'u ofrojnë klientëve. Sektori i mëposhtëm përfshin maklerët e mëdhenj të Forex-it në Itali që ofrojnë kushte të sigurta dhe të kosto-efektshme për tregtarët italianë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Në Itali, taksat e fitimit të kapitalit janë 26%, që do të thotë një pjesë substanciale e fitimeve të tregtarëve të Forex-it që duhet të paguajnë autoriteteve italiane. Përveç kësaj, tregtarët e Forex-it kanë nevojë për një buxhet tregtimi substancial, duke pasur parasysh se ESMA-ja kufizon levën maksimale për valutat kryesore në 1:30. Valutat e paknjohura gëzojnë levë të 1:20, ndërsa kripto-paratë janë nënshtruar nivelit më të ulët të levës, 1:2. Maklerët më të mirë të Forex-it në Itali janë të lidhur me një fond kompensimi për investitorë, i cili ofron shpërblim të kualifikuar për investitorët në raste të falimentimit të maklerit. Ky mbrojtje siguron që investitorët e përkatëshëm mund të përfitojnë deri në 100,000 euro për institucion, duke ofruar një shtresë shtesë mbrojtëse. Mbrojtja e bilancit negativ, që është e detyrueshme nga ESMA, parandalon tregtarët që të humbin më shumë se investimi fillestar, lehtësuar humbjet potenciale. Tregtia e opsioneve binare është ndaluar në Itali nga ESMA, një masë proaktive që mbrojt tregtarët nga natyra e rrezikshme e opsioneve binare dhe siguron kundër humbjeve substanciale. Në përgjithësi, Italia krenohet me një strukturë rregulluese të mirë të vendosur që është në pajtim me udhëzimet e ESMA-së, duke e vënë në prioritet mbrojtjen maksimale për tregtarët e Forex-it dhe investitorët.

Pyetje të shpeshta për Italy