Brokerët e FX të Kuvajtit

Tregtia Forex është legale dhe ndjek rregullat vendore në Kuvajt. Brokerët Forex të Kuvajtit janë nën mbikëqyrjen e Autoritetit të Tregjeve Financiare të Kuvajtit (KFMA), i cili siguron që ata ndjekin ligjin dhe mbrojnë investitorët dhe tregtarët. Kuvajti vlerëson një sektor financiar të zhvilluar mirë me njohuri të forta financiare, e cila e bën tregtinë FX tërheqëse. Shteti ka investuar në mënyrë të konsiderueshme në infrastrukturë, duke përfshirë furnizim të sigurt me energji dhe internet, duke ju ofruar tregtarëve vendas hyrje të pa ndërprera në tregjet globale të këmbimit 24/7. GDP nominale i Kuvajtit në vitin 2022 ishte 183 miliardë dollarë, duke renditur në vendin e 59-të në botë. Në terma të GDP sipas fuqisë blerëse (PPP), ai renditet në vendin e 65-të me një total prej 248 miliardë dollarë. Fitimet nga tregtia Forex taksohen me taksa mbi përfitimet nga kapitali në Kuvajt, e cila është rreth 15%. Më poshtë është një listë e plotë e brokerëve kryesorë Forex në Kuvajt, që garanton tregtim të sigurtë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Autoriteti i Tregjeve Financiare të Kuvajtit cakton levërsinë maksimale të tregtareve të vogla Forex në 1:20. Kjo zvogëlon rreziqet nga tregtia e tepërt dhe rrit lehtësisht kapitalin fillestar minimal për tregtarët vendas të FX. Duke marrë parasysh pagën mujore mesatare rreth 1,500 dollarë, këto kufij të levërsisë nuk pengojnë në mënyrë të rëndësishme hyrjen në tregtinë FX. Taksat mbi përfitimet nga kapitali nuk vlejnë për tregtarët Forex në Kuvajt. Ndërsa kompensimi i veçantë për investitorët e përshtatshëm nuk është përcaktuar nga Autoriteti i Tregjeve Financiare të Kuvajtit, brokerët më të mirë Forex në Kuvajt janë pjesë e fondit të kompensimit. Ata ofrojnë mbrojtje për klientët dhe investitorët në rastin e padrejtësisë. Në përfundim, peisazhi i rregulluar i tregtisë Forex në Kuvajt ofron një mjedis të sigurt për tregtarët. Mbikëqyrja nga Autoriteti i Tregjeve Financiare të Kuvajtit siguron respektimin e rregullave dhe mbrojtjen e interesave të investitorëve dhe tregtarëve.

Pyetje të shpeshta për Kuwait