Brokerët e Forex në Lihtenshtejn

Tregtia e Forex është ligjore dhe e rregulluar në Lihtenshtejn, nën mbikëqyrjen e Autoritetit të Tregut Financiar (FMA). Brokerët e rregulluar nga FMA janë të autorizuar për të operuar brenda vendit dhe janë të detyruar të përmbahen nga ligjet dhe rregulloret relevante për të qëndruar në përputhje me udhëzimet e autoritetit. Lihtenshtejni renditet në vendin e 147 në nivel global në krahasim me GDP-në nominale totale, me një vlerë prej 6.8 miliardë dollarësh. Për t'u vërejtur, ai udhëhiqet në krahasim me GDP-në per capita, me 180,000 USD. Me një sistem financiar të fortë dhe një histori si një rajon taksave, tregtia e FX ka fituar një popularitet të konsiderueshëm në vend. Duke vlerësuar GDP-në totale përmes fuqisë blerëse të paritetit (PPP), Lihtenshtejni mbajti vendin e 149 me një vlerësim prej 5.3 miliardë dollarësh, ndërsa në raport me capita, siguron vendin e 3, me 98,000 USD. Këtu, prezantojmë një kompilim të brokerëve më të mirë të Forex në Lihtenshtejn që kemi identifikuar dhe renditur.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Një avantazh i vërejtshëm i tregtisë së Forex në Lihtenshtejn është mungesa e tatimeve të përfitimeve nga tregtia në kapital, duke bërë tregtinë e FX një ndjekje fiskale efikase. Brokerët e Forex të respektuar në Lihtenshtejn ruajnë lirinë për të ofruar opcione leverage të ndryshme, pasi nuk ka rregullore të qartë që kufizon leverage-t maksimale për tregtarët e forex të shitjeve me pakicë. Ndërsa kjo ofron lehtësi, ajo rrit gjithashtu rrezikun e potencial të tregtisë me leverage të lartë. Tregtarët lokalë këshillohen të zgjedhin brokerët me një histori të provuar të ndershmërisë dhe sinqeritetit në marrëdhëniet e tyre me klientët. Në lidhje me kompensimin për investitorët e përshtatshëm në rast të mosmarrjeve të kompanive ndërmjetëse, brokerët më të mirë të Forex në Lihtenshtejn kanë tendencën të jenë ata që janë të rregulluar ndërkombëtarisht dhe të lidhur me fonde kompensimi, duke pasur parasysh mungesën e politikave lokale të përcaktuara qartë në këtë drejtim. Fundamentalisht, kur tregtary Forex nga Lihtenshtejni, është i këshillueshëm të zgjidhni brokerët me rregullim global, duke siguruar një mjedis tregtimi më të sigurtë.

Pyetje të shpeshta për Liechtenstein