Forex brokers të besuar në Lituani

Tregtia me Forex është ligjore dhe e mirë-regulluar në Lituani. Forex brokers që operojnë në Lituani duhet të përmbahen rregullave të vendosura nga Banka e Lituani. Me një PBB nominale totale prej 78 miliardë dollarësh, Lituania mban pozicionin 78 në renditjet botërore. Vendit i bëhet nder për një ekonomi të fortë dhe një sektor financiar të mirë-etabluar, çka ka kontribuar në popullaritetin e tregtisë së FX. Veçanërisht, janë të vendosura kufij të veçanta leverage: çiftet kryesore të monedhës kanë një maksimum prej 1:30, çiftet e monedhës së dytë, ari, dhe indekset kryesore kanë 1:20, mallrave të tjerë përveç arit dhe indekseve të dytësore kanë 1:10, ndërsa kriptomonedhat janë vendosur në maksimumin e 1:2. Për ata që janë të kuriozuar, kemi përgatitur një listë me më të mirët Forex brokers në Lituani.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Sistemi i taksës mbi kapitalin në Lituani ofron fleksibilitet. Nën një të ardhur vjetore prej 202,000 EUR, zbatohet një normë tatimore prej 15%; nëse fitimet në FX tejkalojnë këtë kufizim, hyri në fuqi një normë tatimore prej 20%. Forex brokers të besuar në Lituani operojnë nën principet udhëzuese të Organizatës Rregullatore të Bashkimit Evropian ESMA. Ata ofrojnë leverage për tregtarët e vogël të Forex brenda kufijve të vendosur nga ESMA. Në rastin e falimentimit të brokers, investitorët e kualifikuar në Lituani mund të marrin deri në 20,000 Euro përmes Fondit të Kompensimit të Investitorit (ICF), i cili menaxhohet nga Banka e Lituani. Forex brokers kryesorë në Lituani janë të gjithë pjesëmarrës në programin ICF, duke siguruar kështu sigurinë maksimale të investitorit nëse ndodhin rrethanat e papritura.

Pyetje të shpeshta për Lithuania