Brokerët e Forex Top në Moldavi

Tregtia në Forex është e lejuar në Moldavi. Në një vend me një ekonomi dhe sektor financiar në rritje, tregtia e FX-së bëhet një mënyrë premtuese për të fituar të ardhura të shtuara. Brokerët e Forex në Moldavi ndjekin rregullat e vendosura nga Komisioni Kombëtar i Tregjeve Financiare (NCFM), i cili është autoriteti kryesor që siguron që brokerët të përbahen nga ligjet. Kjo ndihmon në ruajtjen e rregullit dhe respektimit të ligjit në treg. PShB e përgjithshme nominale e Moldavisë, që ishte rreth 15,8 miliardë dollarë në vitin 2023, rendit vendin në vendin e 138-të në ekonominë globale. Këtu është një listë e përmbledhur e brokerëve më të mirë Forex në Moldavi, renditur nga ne.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Moldavia vendos një tatim relativisht të ulët mbi fitimin e kapitalit, 12%, çka do të thotë që tregtarët e FX-së duhet të japin vetëm një pjesë të vogël të fitimeve të tyre në qeveri. Megjithatë, nuk ka rregulla të rrepta lidhur me sasinë maksimale të leverage që brokerët më të mirë Forex në Moldavi mund t'i ofrojnë tregtarëve të rregullt. Kjo mund të jetë e rrezikshme, veçanërisht për tregtarët më pak të përvojës që mund të përdorin shumë leverage. Zgjedhja e brokerëve që janë të rregulluar nga autoritete të mirënjohura jashtë Moldavisë duket si një zgjedhje më të sigurtë. Pagesa e saktë për investitorët e përshtatshëm në rastin e falimentimit të brokerit nuk është e përcaktuar qartë në ligjin moldav. Megjithëse kjo, ekonomia dhe sektori financiar në zhvillim të Moldavisë bëjnë tregtinë e FX-së më të popullarizuar. Kjo është për shkak të rregullores fleksibile që ofron në të njëjtën kohë tregtarëve dhe brokerëve më shumë liri. Megjithatë, është e rëndësishme të përcaktoni tregtinë e FX-së me kujdes, veçanërisht për ata të rinj në fushë, pasi rreziqet duhet të peshohen gjithmonë ndaj shpërblimeve potenciale.

Pyetje të shpeshta për Moldova