Brokerët e Forex në Oman

Tregtimi i Forexit në Oman jo vetëm që është ligjor, por është gjithashtu i rregulluar. Autoriteti i Tregut të Kapitalit (CMA) merr rolin e mbikëqyrjes dhe rregullimit të shërbimeve financiare, duke përfshirë ato të ofruara nga brokerët e Forex në Oman. Mbikëqyrja e CMA siguron që të gjitha aktivitetet financiare brenda vendit të përputhen me standarde ligjore, transparente dhe të sigurta. Me një GDP nominale totale prej 110 miliardë dollarësh, Oman renditet në vendin e 66-të në nivel global. Brokerët më të mirë të Forex në Oman janë në gjendje të ofrojnë levë të shtrirë të lartë për tregtarët vendorë, pasi CMA nuk vendos kufij të qartë për nivelet maksimale të levës për tregtarët retail të Forexit në vend. Kemi kryer studime të hollësishme për të përgatitur një listë të brokerëve më të besueshëm të Forex në Oman, që mund t’i gjeni më poshtë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Oman ofron një mjedis tërheqës për tregtinë financiare, pasi nuk aplikohen taksat e fitimit nga tregtimi i Forexit. Ky rregullim e favorizon tregtarët, ndërsa qasja e vazhdueshme e Omanit në energjinë elektrike dhe konektivitetin e internetit të besueshëm siguron qasje të ndërprerë në tregjet financiare globale - një avantazh tërheqës për tregtimin e Forexit. Brokerët kryesorë të Forex në Oman shpesh marrin rregullim nga autoritetet globale të njohura jashtë vendit, siguruar kundër falimentimit. Ky mbrojtje është themelor, duke parë rregulloret relativisht të shtrënguara të CMA lokale, që mund t’i ekspozojë tregtarët ndaj mashtrimeve dhe praktikave të rreme. Në përgjithësi, Oman dallohet si një destinacion irrésistues për tregtimin e Forexit për shkak të politikave të tij fleksibël të levës, mungesës së taksave mbi fitimin dhe lidhjeve të qëndrueshme të energjisë dhe internetit.

Pyetje të shpeshta për Oman