Forex brokers në Pakistan renditur

Tregtia e Forex është legale dhe e rregulluar në Pakistan, duke tërhequr interes të konsiderueshëm nga qytetarët lokalë. Komisioni i Tregtisë së Vlerave të Ushqyera dhe Valutave të Pakistanit (SECP) monitoron brokerat e Forex dhe shërbimet financiare në Pakistan. Në vitin 2022, prodhimi nominal i brendshëm bruto i Pakistanit arriti në 376 miliardë dollarë, vendosur në vendin e 42-të në renditjen botërore. Me prodhimin e brendshëm bruto të Pakistanit për frymën e qytetarit prej 1658 dollarë (vendosur në vendin e 177-të), tregtia e Forex mban potencial si një rrugë tkmuese për tregtarët vendorë për të shtuar të ardhurat e tyre. Këtu është një listë e brokerave më të mirë të Forex në Pakistan, me përparësi për sigurinë e tregtarëve dhe ofrimin e kushteve efikase të tregtisë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Taksa e fitimit nga kapitali në Pakistan është 12.5%, por fitimet nga tregtia e Forex mbeten jofiskale, duke ofruar një mjedis të favorshëm për tregtarët vendorë. Përmirësimet e rëndësishme në lidhjen me internetin dhe furnizimin me energji elektrike kanë mundësuar qasje të pa penguar në tregjet financiare globale nga brenda vendit,eliminuar ndërprerjet ose vonesat. Megjithatë, brokerat e besueshëm të Forex në Pakistan janë nën subjekt të një letërsie maksimale prej 1:10 për valutat kryesore për shkak të rregullave të rrepta të SECP-ës mbi njëzanimin e FX. Ndërsa argumenti pas vendosjes së një kufiri për njëzanin për tregtarët e tregtisë me pakicë FX është i kujdesshëm, një raport prej 1:10 shkakton sfida, duke kërkuar kapital të konsiderueshëm të tregtarit për të ruajtur një mënyrë jetese në tregjet financiare. Në rast të papagjykimisë së brokerit, investitorët e aftë në Pakistan kanë të drejtë të marrin kompensim deri në PKR 1.5 milionë për investitor, në shtëpizëndës. Në përfundim, tregtarët pakistane janë të mbrojtur mirë kundër rreziqeve të tregut kur marrin pjesë në tregtinë e Forex brenda vendit.

Pyetje të shpeshta për Pakistan