Brokerët FX në Rusi renditen

Tregtia Forex lejohet dhe rregullohet në Rusi. Për shkak të ekonomisë më pak të avancuar të vendit dhe varfërisë së gjerë, tregtia Forex ka fituar një popularitet të madh në Rusi. Shteti lartëson një komunitet të madh tregtie Forex dhe një shumëllojshmëri brokerësh në veprim. Këto brokerë Forex në Rusi janë nën mbikqyrjen e Bankës Qendrore të Federatës Ruse, e njohur ndryshe si Banka e Rusisë. Ndërsa sektori financiar i Rusisë është më pak i zhvilluar krahasuar me vendet evropiane, ai nuk ka një organ mbikqyrës të përkushtuar për të mbikëqyrë tregjet financiare dhe transaksionet. Edhe pse është një organ mbikqyrës më pak i zhvilluar, Banka e Rusisë ka caktuar kufijtë maksimal të leverage për tregtarët retail Forex për t'u mbrojtur nga rreziku tepëror. Regjulatori ka vendosur një leverage maksimal prej 1:50 për çiftet kryesore, 1:25 për monedhat e vogla dhe të jashtëzakonshme, 1:20 për mallrat dhe indekset, dhe 1:2 për kriptovalutat, të aplikueshme për brokerët e besuar Forex në Rusi. Më poshtë, kemi kryer hulumtim dhe kemi përgatitur një listë të përfshirë dhe të përmbledhur të më të mirëve brokerë Forex në Rusi për lexuesit tanë, duke patur parasysh kufizimet potenciale për shkak të sanksioneve.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
7.57
MT5Kopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
FCA UK, SECC, SFC +1 Më shumë
Platformat
MT5
Rusia zbaton një tatim të përfitimeve nga tregtia Forex relativisht të lartë, prej 20%, duke kërkuar nga tregtarët të caktojnë një të pestën e fitimeve të tyre për autoritetet - një dezavantazh për tregtarët vendas. Brokerët e besuar Forex në Rusi ofrojnë kompensim maksimal prej 1.4 milion rubla ruse për klient në rast të mosfalimentimit të brokerit. Kjo mbrojtje administratohet nga Agjencia e Sigurimit të Depozitave (DIA) e Rusisë. Me një GDP nominale të vlerësuar në 2.1 trilionë dollarë, me një përqindje të lartë të atribuar eksporteve të burimeve natyrore, Rusia dallohet edhe pse ka reputacion si një nga vendet më të korruptuara në nivel global. Tregtia Forex mbetet popullore, dhe tregtarët vendas kanë një afsh të fortë për tregtinë e çifteve dhe komoditeteve Forex. Në përmbledhje, brokerët më të mirë Forex në Rusi respektojnë rregulloret e organeve regulatorike vendase dhe globale, duke ofruar një spektër të gjerë aktivesh tregtie, përfshirë çifte Forex dhe kontratat për ndryshimin e komoditeteve.

Pyetje të shpeshta për Russia