Brokerët e besueshëm të Forex-it të renditur në Samoa

Tregtia Forex është legale dhe e rregulluar në Samoa. Me një GDP nominale totale prej 881 milionë dollarësh, Samoa është një vend i vogël. Pasur GDP dhe ekonomisë së tij modeste, tregtia Forex ofron një mundësi tërheqëse për tregtarët vendas që kërkojnë burime të tjera të ardhurave. Agjencia Ndërkombëtare Financiare e Samoa-s (SIFA) shërben si organi rregullator përgjegjës për mbikqyrjen e shërbimeve financiare, duke përfshirë brokerët e Forex-it, në Samoa. Për të vepruar në vend, brokerët e Forex-it të Samoa-s duhet të respektojnë ligjet dhe rregulloret e vendosura nga SIFA. Ketu, kemi përgatitur një listë të brokerëve të topit të Forex-it në Samoa, që ofrojnë një mjedis tregtar të sigurtë dhe të besueshëm.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Tregtarët e Forex në Samoa përballen me një tatim të rëndë të fitimit të kapitalit të deri në 27%, që ndikon në një pjesë të konsiderueshme të fitimeve të tyre që shkojnë tek qeveria lokale. Leverage-i maksimal i përcaktuar me saktesi për tregtarët e zakonshëm të Forex-it nuk është e definuar qartë për brokerët e besueshëm të Forex-it në Samoa, duke e lënë hapësirë për fleksibilitet. Megjithatë, kjo fleksibilitet mund të rrisë riskun e tregtisë me mbi-leverage, duke theksuar rëndësinë për tregtarët lokalë të Forex-it të konsiderojnë brokerët e Forex-it të rregulluar globalisht. Gjithashtu, në Samoa mungojnë ligjet specifike për kompensimin e investitorëve të kualifikuar në rast të paraburgimit të brokerëve. Në përfundim, ndërsa Samoa ka premtimin e një destinacioni tërheqës për tregtinë e Forex-it, prioriteti për brokerët e rregulluar nga entet globale të njohura është një zgjedhje e arsyeable për të siguruar sigurinë maksimale gjatë përpjekjeve të tregtisë së Forex-it.

Pyetje të shpeshta për Samoa