Brokerat e Besueshëm të Forex në Sllovakia

Brokerat e forex në Sllovakia janë të licencuar dhe të rregulluar lokalë, si dhe ndërkombëtarisht. Organizmi vendas qeverisës që mbikëqyr sistemin financiar në Sllovakia është Banka Kombëtare e Sllovakisë. Megjithatë, brokerat e forex në vend janë gjithashtu nën një rregullim shtesë. Si vend-anëtar i BE-së, brokerat e forex në Sllovakia gjithashtu përputhen me rregullat e vendosura nga udhëzuesi i MiFID II (Udhëzuesit në Direktivat e Instrumenteve Financiare II) dhe MiFIR (Udhëzuesin në Rregullatorët e Instrumenteve Financiare). Gjithashtu, brokerat kryesorë të forex në Sllovakia janë të licencuar nga disa nga organet më të vlerësuara regjionale të regjulimit në Europë, siç është FCA (Mbretëri e Bashkuar) dhe CySEC (Qipro), ndër të tjera. Brokerat më të mirë të forex në Sllovakia ofrojnë një gamë të gjërë të valutave për tregtim, përfshirë çifte kryesore, të dytësore dhe eksotike nga Europa, si dhe ndërkombëtarisht. Brokerat e forex në Sllovakia gjithashtu japin qasje në CFD dhe futures të mallrave, ndërsa ofrojnë shpërndarje të ngushta për çifte valutash. Brokerat e forex në Sllovakia janë të sigurt dhe ofrojnë platforma tregtare me cilësi të lartë për klientët e tyre, me tarifa të konkurrueshme dhe një zgjedhje të gjerë të produkteve financiare. Si anëtar i Eurozonës, Sllovakia përdor euro (EUR) si monedhë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Vendosur në Europën Qendrore, Sllovakia ka një GDP nominale prej 127.5 miliardë dollarësh, me një GDP për banor mbi 23,400 dollarë. Brokerat më të mirë të forex në Sllovakia kanë qasje në tregun më të gjerë evropian dhe të tregtarët bazuar në Sllovakia mund të tregtojnë një gamë të gjërë të valutave, përfshirë çifte kryesore, si EUR/USD, GBP/USD, JPY/USD dhe CHF/USD. Vendi zbaton një tatim mbi të ardhurat nga kapitali prej 19%, i moderuar në mesin e shteteve anëtare të BE-së. Tregtia e forex është popullore në vend, që pranon disa nga brokerat më të njohur të forex në treg, të cilët ofrojnë një zgjedhje të imponuar të instrumenteve financiare të nevojshëm, si dhe çifte valutash eksotike dhe CFD nga gjithë bota. Tregtarët e forex në Sllovakia gjithashtu përfitojnë nga Skema e Garancisë së Depozitës (DGS), e cila siguron deri në 100,000 euro për secil llogari klienti, në rastin e problemave me likuiditetin tek ndërmjetësi. Brokerat më të mirë të forex në Sllovakia janë të detyruar të mbajnë parasë e klientëve në llogari të ndara.

Pyetje të shpeshta për Slovakia