Broker Forex të besueshëm në Afrikën e Jugut

Tregtia me Forex është e lejuar në Afrikën e Jugut, duke vendosur vendin si një qendër për tregtinë me Forex dhe brokerët në gjithë Afrikën. Themeli i këtij statusi qëndron në një sektor financiar të mirë të etabluar dhe një autoritet rregullator i besueshëm. Udhëhequr nga Autoriteti i Mirësjelljes së Sektorit Financiar (FSCA), një strukturë rregullatore të fortë, në të njëjtën kohë me një infrastrukturë solide dhe klimë politike relativisht të qëndrueshme, tërheqin brokerët e Forex-it të operojnë në Afrikë, përfshirë Afrikën e Jugut. Vlen të theksohet se disa nga brokerët kryesorë të Forex-it në Afrikën e Jugut ofrojnë edhe shërbimet e tyre në vendet e tjera afrikane. Me një GDP nominale prej 400 miliardë dhe një GDP per kapita prej 6,400 USD, Afrika e Jugut dallohet si një nga vendet më të zhvilluara në rajon. Stabiliteti i saj dallohet nga trazirat që përballojnë shumë vendet afrikane, të shënuara nga diktaturat dhe tërmetet civile. FSCA zbaton politika të rrepta, duke krijuar një mjedis mbrojtës për investitorët dhe tregtarët e Forex-it. Kjo përkushtim i fuqishëm përforcon reputacionin dhe popullaritetin e FSCA ndër brokerët e Forex-it. Më poshtë, kemi kuruar një listë me brokerët më të mirë të Forex në Afrikën e Jugut. Këta brokerë ofrojnë kushte të larmishme të tregtisë, duke e vënë në prioritet mbrojtjen e investitorit dhe tregtarit të Forex-it.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Megjithëse brokerët kërkojnë licenca nga FSCA, tregtarët e Forex-it në Afrikën e Jugut përballen me tatime në fitimet e tregtisë me norma prej 18-45%. Kjo skemë tatimore sfidon tregtarët që mundohen ta bëjnë tregtinë një formë jetese e qëndrueshme. Ngarkesa e taksave rritet me fitimet, duke mundur të mërzitë tregtarët nga mësimi dhe fitimi efektiv. Brokerët e besueshëm të Forex-it në Afrikën e Jugut përputhen me rregulloret e FSCA, duke përfshirë kufizimet e përpjekjes. Leveraji maksimal për tregtarët e rritjes së Forex-it është vendosur në 1:30 për valutat kryesore dhe 1:20 për valutat e vogla dhe eksotike. Ndërsa këto kufij mbrojnë nga huazimi i tepërt për fillestarët, ato janë të kufizuara për tregtarët e përvojshëm, kërkojnë kapital fillestar të konsiderueshëm për të hyrë në tregun e Forex-it. Në rastin e paaftësisë së brokerit të Forex-it, investitorët e kualifikuar në Afrikën e Jugut janë të mbrojtur nga Autoriteti i Mirësjelljes së Sektorit Financiar (FSCA) nëpërmjet "Skemës së Mbrojtjes së Investitorit" (IPS), e cila siguron kompensim deri në ZAR 1 milion për investitor në institucion. Në përfundim, brokerët e Forex-it të Afrikës së Jugut rendisin ndër më të sigurtët në nivel global për shkak të strukturës së rreptë rregullatorike të FSCA dhe masave për mbrojtjen e investitorëve.

Pyetje të shpeshta për South Africa