Brokerët e FX në Sri Lanka renditen

Sri Lanka lejon tregtinë e Forex dhe ka autoritete që mbikëqyrisin transaksionet valutore dhe brokerët brenda vendit. Komisioni i Sigurimeve dhe Bursave të Sri Lankës (SEC) dhe Departamenti i Këmbimit të Jashtëm (DFE) i Bankës Qendrore rregullojnë brokerët e Forex të Sri Lankës. Megjithatë, këta rregullatorë nuk janë aq të rreptë sa ata më të etabluar. Ata mungojnë udhëzime dhe kufij të qarta për përfitim për tregtarët shumë të rinj. Kjo mund të rrisë rrezikun e tregtisë me leverage për fillestarët. Pra, është e këshillueshme për tregtarët e FX të Sri Lankës të zgjedhin brokerët e rregulluar jashtë vendit të tyre. Këtu, kemi kompiluar një listë të brokerëve më të mirë të Forex në Sri Lanka për të ndihmuar lexuesit tanë. Këta brokerë janë mirë të rregulluar dhe ofrojnë shërbime të cilësisë së lartë për tregtarët vendorë.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Fitimet nga tregtia e Forex nuk taksohen në Sri Lanka, edhe pse taksa e fitimeve kapitale është 10%. Kjo taksë aplikohet vetëm në të ardhurat nga burime të tjera përveç tregtisë, duke bërë tregtinë e Forex nga Sri Lanka pa taksa dhe tërheqëse. Sri Lanka renditet 79-te në total global të GDP nominale me 73 miliardë dollarë. Megjithatë, GDP-ja e saj per capita e 3,200 dollarëve e vendos atë në vendin 132, duke theksuar ekuilibrimin e pasurisë. Kjo e shtyn më shumë njerëz të tregtojnë tregjet financiare për të ardhura shtesë. Brokerët e besueshëm të Forex në Sri Lanka janë gjithashtu të rregulluar nga autoritete globale të respektuara, përveç SEC lokale. Për shkak të kushteve të kompensimit të paqarta në rast të falimentimit të një makleri nga SEC, brokerët e Forex të mësipërm në Sri Lanka i përkasin fondeve të kompensimit të investitorëve jashtë vendit. Ndërsa përpjekjet për të përmirësuar infrastrukturën e internetit dhe energjisë janë ende në vazhdim, zonat rurale vazhdojnë të përballen me sfida. Kjo e bën të vështirë qasjen në tregjet financiare globale jashtë zonave urbane në Sri Lanka.

Pyetje të shpeshta për Sri Lanka