Këshilltarët Forex në Suedi - Zgjedhjet e nivelit të lartë

Suedia, si anëtare e Bashkimit Evropian, lejon tregtinë e Forex dhe ka një strukturë rregullatore të qartë që kontrollon këshilltarët. Autoriteti Mbikëqyror Financiar Suedez (Finansinspektionen ose FI) është përgjegjës për kontrollin e Këshilltarëve Forex në Suedi. FI zbaton rregulla dhe udhëzime të rrepta për të mbrojtur investitorët dhe këshilltarët lokalë të Forex që angazhohen në aktivitete tregtare brenda vendit. Sipas vlerësimeve për vitin 2023, PBB-ja nominale totale e Suedisë vlerësohet në 599 miliardë dollarë, renditur në vendin e 25-të në mbarë botën. Në bazë të popullsisë së secilës personi, vendi renditet edhe më lart, në vendin e 14-të me një PBB prej 55,000 dollarë. Këshilltarët e besueshëm të Forex në Suedi janë nën kontrollin e autoriteteve rregullatore vendore dhe të BE-së. Si anëtar i BE-së, FI e Suedisë i përshtatet udhëzimeve të Autoritetit të Vlerave të Tregut dhe Autoritetit të Tregut Financiar (ESMA), duke garantuar një mjedis të sigurt për këshilltarët lokalë të Forex dhe investitorët. Elektriciteti dhe lidhja me internet janë të besueshëm në zona të rurale dhe urbane në Suedi, duke ofruar tregtarëve lokalë qasje të pa ndërprerë në tregjet financiare globale rreth orëve. Më poshtë, kemi përgatitur një listë të këshilltarëve më të mirë të Forex në Suedi në bazë të kërkimeve tona.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Tregtarët e Forex në Suedi hasen me një tatim mbi fitimet e tregtisë prej 30%, i cili ndikoi shumë në të ardhurat e tyre totale. Këshilltarët e besueshëm të Forex në Suedi ndjekin udhëzimet dhe kufizimet e FI-së, duke përfshirë kapjen e sasisë maksimale të leverage-it të disponueshëm për tregtarët e pakicës së Forex. Për valutat kryesore të Forex, leverage-i është i kufizuar në 1:30. Valutat jo-kryesore, ariu dhe indekset kryesore ofrojnë leverage deri në 1:20. Viktimat e vogla, indekset, aksionet dhe CFD-ja lejojnë leverage deri në 1:10, ndërsa leverage-i më i ulët i 1:2 aplikohet për kriptovalutat. Sema e Kompensimit të Investitorëve Suedez (Insättningsgarantin) mbikëqyret nga FI dhe mbron paratë e investitorit në rast insolvency të këshilltarit. Ky skemë ofron kompensim deri në 250,000 Krona suedeze për klient për institucion. Të gjithë këshilltarët kryesorë të Forex në Suedi janë pjesëmarrës në këtë skemë, duke ofruar një rrjetë sigurie në rast problemesh të papritura.

Pyetje të shpeshta për Sweden