Ukraina FX brokerë të renditur

Tregtia e Forex është një aktivitet legjitim dhe mirë të rregulluar në Ukrainë. Duke vepruar nën kuadrin ligjor të Bankës Kombëtare, brokerët e Forex në Ukrainë vendosin për rregulla dhe ligje të rrepta. Ukraina e shquar për një GDP nominale të ndjeshëm, duke e vënë veten në vendin e një lojtari ekonomik global të njohur. Ekonomia e fuqishme e vendit, së bashku me sektorin financiar të qëndrueshëm, ka çuar në rritjen e popullaritetit të tregtisë së Forex. Peizazhi i tregtisë së Forex në Ukrainë ofron shkallë të ndryshme leverage për instrumente të ndryshme. Çifte të mëdha valutash shfaqin një leverage maksimal prej 1:30, ndërsa çifte jo-të-mëdha valutash, metale të çmuara dhe indekset kryesore janë të limituara në 1:20. Blerjet e paligjshme të metaleve të çmuara, komoditetet përveç arit dhe indekset jo-të-mëdha mbajnë një leverage prej 1:10, ndërsa kriptomonedhat mbajnë një leverage maksimal prej 1:2. Për ata që kërkojnë brokerët më të mirë të Forex në Ukrainë, lista vijuese mund të jetë një burim informacioni i dobishëm:
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Struktura tatimore në Ukrainë për fitimet kapitale është e përshtatshme, me një normë standard të 15% të aplikuar për të ardhurat nën një prag të caktuar. Megjithatë, çdo fitim FX që kalon këtë prag, i cili është i caktuar të jetë një të ardhur vjetore e caktuar, do të shkaktojë një normë më të lartë prej 20%. Brokerët e besueshëm të Forex në Ukrainë respektojnë me përgjegjësi principet udhëzuese të trupave rregullatorë relevante, duke u pajisur me standardet dhe praktikat më të mira të industrisë. Në rastin e falimentimit të brokerit, investitorët e përgjegjshëm mbrohen me një shumë maksimale prej 20,000 Euro. Kjo masë mbrojtëse ndërmjetohet përmes Fondit për Kompensimin e Investitorëve (ICF), i cili vepron nën administrimin e autoriteteve financiare të Ukrainës. Brokerët kryesorë të Forex në Ukrainë janë anëtarë të ICF, duke rritur besimin e investitorëve dhe duke siguruar mbrojtje të hollësishme në rast të rrethanave të paparashikuara tregtare. Sektori i tregtisë së Forex në Ukrainë, gjithmonë në zhvillim, tradheton prezencën e brokerëve të klasës së parë dhe një strukturë rregullatore të qëndrueshme, duke konfirmuar përkushtimin për praktikat e sigurta dhe të qarta të tregtisë brenda vendit.

Pyetje të shpeshta për Ukraine