Maklerët e FX të Uzbekistanit

Uzbekistani lejon dhe rregullon tregtinën me Forex. Maklerët e besueshëm Forex në Uzbekistan ndjekin rregullat e Bankës Qendrore të Republikës së Uzbekistanit (CBU), duke siguruar sigurinë për tregtarët dhe investitorët e FX. CBU mbikëqyr stabilitetin financiar të vendit. Uzbekistani mban një PBB nominale totale prej 93 miliardë dollarësh, e renditur në vendin e 75-të në nivel botëror. PBB në bazë të numrit të banorëve është 3400 dollarë, pozicionuar në vendin e 147-të. Ndërsa zonat urbane gëzojnë rrymë elektrike të qëndrueshme dhe lidhje interneti, qasja në tregjet financiare globale është më pak besueshme në shumë pjesë të ruraleve të Uzbekistanit. I pasur me burime, Uzbekistani është një prodhues i rëndësishëm i naftës me rezerva të konsiderueshme të gazit natyror, uranit, bakrit, arit, argjëndit, zinkut dhe grurit. Kjo pasuri e ndryshme bën që tregtia e mallrave të jetë e atraktive për tregtarët vendorë, të përdorin njohuritë e tyre për burimet për të fituar avantazh në treg. Këtu, kemi përgatitur një listë të maklerëve më të mirë Forex në Uzbekistan për të ndihmuar tregtarët në zgjedhjet e tyre.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Tregtarët e FX në Uzbekistan përfitojnë nga tregtia pa taksa, pasi nuk aplikohen taksa mbi të ardhurat e tregtisë së Forex. Banka Qendrore e Republikës së Uzbekistanit (CBU) ende nuk ka vendosur rregulla të saktësishme ndaj karakterizimeve për tregtarët e vogël me levë të financuar. Ky mungesë e qartësisë rrit riskun për tregtarët e vogël, duke theksuar rëndësinë e zgjedhjes së maklerëve FX me përvojë të gjerë dhe rekord të fortë në industrinë. Maklerët kryesorë Forex në Uzbekistan pajtohen me fonde kompensimi për investitorë jashtë vendit, pasi rregulloret vendorë nuk janë të përcaktuara në këtë drejtim. Uzbekistani ofron një peizazh tërheqës për tregtinë FX, duke mbrojtur pakësimin dhe pa taksat. Megjithatë, rrezikët ekzistojnë, duke shtyrë tregtarët e FX të kërkojnë maklerë të reguluar nga autoritetet globale për sigurinë maksimale. Tregtia e mallrave, veçanërisht, paraqet një rrugë të premte për tregtarët vendas, duke pasur parasysh eksportet e konsiderueshme të burimeve të vendit.

Pyetje të shpeshta për Uzbekistan