Brokeret kryesorë me kaparë Forex pazarë

Valutat Forex kategorizohen në tre lloje: valutat kryesore, valutat të dyta dhe valutat e pabesueshme. Çiftet e valutave të pabesueshme përfshijnë zakonisht valutën e një vendi të zhvilluar që kombinohet me një valutë kryesore dhe njihen për aktivitetin e ulët të tregtisë. Tregtimi i çifteve ekzotike kundër valutave të vendeve të zhvilluara mund të jetë i shtrenjtë për shkak të vëllimit të kufizuar të tregtisë, dhe nuk ka shumë brokerë Forex që ofrojnë çifte ekzotike. Prandaj, është thelbësore të zgjidhni brokerë të besueshëm, pasi shpërthimet për çifte ekzotike kanë tendencë të jenë të zgjeruara për shkak të likuiditetit të tyre të ulët. Të tjerët me eksperiencë mund të gjejnë çiftet e ekzotike tërheqës, por për fillestarët ato mund të jenë më të rrezikshme për shkak të vëllimit të ulët të tregtisë dhe shpërthimeve më të gjerë. Këtu është një listë e brokerëve Forex në kategori të lartë me çifte ekzotike, që ofrojnë një mjedis të sigurt të tregtisë për tregtarët
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Çiftet ekzotike prezantojnë mundësi unike të tregtisë për tregtarët me eksperiencë që posedojnë një kuptim më të thellë të ekonomive të vendeve specifike dhe mund të identifikojnë hapësira potenciale. Këto mundësi mund të jenë shumë të këndshme, veçanërisht gjatë krizave ekonomike dhe ngjarjeve të rëndësishme në këto vende. Megjithatë, është thelbësore të theksohet se tregtia me valutë ekzotike kërkon kujdes dhe ekspertizë. Brokerët Forex me çifte ekzotike duhet të përmbushin standartet mbikëqyrëse të rrepta dhe të mbajnë një nivel të lartë të besueshmërisë për të mbrojtur tregtarët nga mashtrimet dhe manipulimet e çmimeve. Tregtia e çifteve ekzotike mund të jetë e shtrenjtë për shkak të likuiditetit të ulët, që çon në shpërthime më të gjerë në krahasim me çiftet e vogla dhe të mëdha. Çiftet kryesore, siç janë EURUSD dhe GBPUSD, janë çifte shumë të likuiduara dhe të tregtuara aktivisht që përfshijnë valuta nga vendet e zhvilluara, me Dolarin Amerikan si monedha bazë ose kuotë. Ndërsa çiftet e vogla, nga ana tjetër, përbëhen nga valutat nga vendet e zhvilluara, me përjashtim të Dolarit Amerikan. Shembuj të çifteve ekzotike të njohura përfshijnë EURTRY, EURZAR dhe EURMXN, ndër të tjera. Pjesëmarrja në tregti me çifte ekzotike kërkon konsideratë të kujdesshme dhe aftësi të avancuara të tregtisë, pasi ato mund të përfshijnë rreziqe më të larta në krahasim me çiftet kryesore dhe të vogla.

Pyetje të shpeshta për Exotic Pairs

Çfarë janë çiftet ekzotike?

Çiftet e valutave ekzotike në tregun Forex janë të përbëra nga një valutë me një volum tregtie të ulët nga një treg i nisur dhe një valutë kryesore, zakonisht me likuiditet të ulët dhe shpërthime më të gjerë.

Çfarë janë çiftet kryesore dhe çiftet ekzotike?

Çiftet kryesore janë çifte valutash të tregtuara me shumë likuiditet, shpërthime të ulëta dhe përbëhen nga valutat e vendeve të zhvilluara, përfshirë Dolarin Amerikan. Eksotikët përbëhen nga një çift kryesor dhe një valutë me një volum tregtie të ulët nga një treg i nisur.

A janë të ardhshëm çiftet ekzotike?

Çiftet ekzotike mund të jenë shumë të ardhshme për tregtarët me eksperiencë që mund të zënë mundësitë në ekonomitë në zhvillim, por mund të jenë shumë të rrezikshme për fillestarët për shkak të likuiditetit të ulët dhe shpërthimeve të larta.