Më të mirët Forex brokerë me mbrojtje nga saldoja negative

Tregtia në Forex dhe CFD përfshin shfrytëzim, i cili mund të çojë në humbje që të tejkalonin saldoja e disponueshme e llogarisë. Për të adresuar këtë rrezik, disa brokerë ofrojnë mbrojtje nga saldoja negative (NBP). Me NBP, nëse llogaria e një tregtari bie në një saldo negative për shkak të lëvizjeve të rëndësishme të tregut, brokeri e rikthen bilancin në zero, duke parandaluar tregtarët nga borxhi ndaj brokerit. Kjo veçori e shtuar e sigurisë ndihmon në limitimin e humbjeve potenciale, veçanërisht gjatë kushteve të tregut me volatilitet.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Megjithatë, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se jo të gjithë brokerët ofrojnë mbrojtje nga saldoja negative, duke bërë kështu që të jetë thelbësore për tregtarët të vlerësojnë plotësisht këtë veçori gjatë zgjedhjes së një brokeri Forex. Në mungesë të mbrojtjes negative të saldoit, brokerët zakonisht përdorin nivelet e stop-out për të mbyllur automatikisht tregtinë kur saldoja e llogarisë arrin një pikë të ulët të caktuar. Nivelet e stop-out ndryshojnë nga një broker në tjetrin. Ndërsa këshillohet të kërkoni brokerë që ofrojnë mbrojtje nga saldoja negative, tregtarët mund të mbrohen edhe duke zbatuar strategji efektive të menaxhimit të rrezikut. Tejkalimi i pozicioneve të mëdha në tregje të larmishme dhe vendosja e urdhërave të përshtatshme të të humburit mund të ndihmojnë në parandalimin e humbjeve të konsiderueshme dhe të mbrojnë llogarinë e tregtisë nga rënja nën zero. Menaxhimi i kujdesshëm i rrezikut është kyç për një përvojë tregtie të suksesshme dhe të qëndrueshme.