Brokerat e Forexit pa KYC

Njohja e Klientit (KYC) është një kërkesë ligjore kritike për të gjitha brokerat dhe regulatore të Forexit të rregulluara. Regulatorët parashtruan obligimin për të mbledhur të dhënat e identifikimit nga klientët si masë parandaluese kundrejt aktiviteteve kriminale. Së në anën tjetër, brokerat e Forexit që ofrojnë No KYC nuk janë të rregulluar nga asnjë autoritet, që zakonisht paraqesin rreziqe më të larta krahasuar me kundërshtarët e tyre të rregulluar. Për të shmangur mashtrimet dhe gënjeshtrat, është gjithmonë më i zgjuar të zgjedhni një broker të rregulluar. Megjithatë, ka raste kur tregtarët preferojnë anonimitetin për të mbrojtur identitetin e tyre. Në këto raste, e vetmja mundësi e mundshme është të zgjedhni brokerët e Forexit me No KYC, por kjo kërkon kërkim të detajuar për të gjetur ata të besueshëm. Për të thjeshtuar procesin e kërkimit të gjerë, kemi analizuar dhe renditur me vëmendje më të madhe brokerët më të mirë të Forexit që ofrojnë No KYC në listën e mëposhtme.
ui.empty
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Brokerat e Forexit pa KYC jo vetëm që sjellin rrezikun e aktiviteteve potencialisht të gënjeshtëra, por gjithashtu paraqesin shqetësime mbi privatësinë e të dhënave. Brokerat e pa rregulluar mund të neglizhojnë mbrojtjen e të dhënave të klientëve dhe madje mund t’i shesin ose t’i ndajnë ato me palë të treta. Në kundërshtim, brokerët e rregulluar janë lidhur nga udhëzimet rregullatore që ndalojnë këto praktika. Megjithëse rregullat nuk garantojnë drejtësi dhe besueshmëri absolute, ato ofrojnë mundësi të kthimit në raste mashtrimi ose sjellje të pasuksesshme. Megjithatë, me brokerët e pa rregulluar, nuk ka një entitet zyrtar për t’u përkushtuar kur diçka shkon keq. Në fund të fundit, edhe pse disa brokerë të pa rregulluar të Forexit që ofrojnë No KYC mund të jenë të veprimit të ligjshëm, zgjedhja e brokerëve me rregullim të mirë dhe me një rekord të provuar mbetet një zgjedhje më të sigurt.

Pyetje të shpeshta për No KYC

Çfarë është KYC në Forex?

KYC në Forex paraqet Know Your Client, një kërkesë ligjore për brokerat e rregulluara për të mbledhur të dhënat e identifikimit nga klientët për të parandaluar krimin dhe për të siguruar zbatimin me standardet rregullatore.

A ka nevojë Forexi për KYC?

Po, tregtia në Forex me brokerat e rregulluar kërkon KYC, sepse është e detyrueshme për brokerat të mbledhin të dhënat e identifikimit të klientëve për të përmbushur standardet rregullatore dhe për të parandaluar aktivitetet e paligjshme.

Ku mund të tregtoj në Forex pa KYC?

Tregtarët e Forexit mund të tregtojnë pa KYC te brokerat e pa rregulluar që ofrojnë asnjë KYC. Megjithatë, ky vjen me rreziqe më të larta dhe mbrojtje të reduktuar krahasuar me tregtinë me brokerat e rregulluar.