Skemat e kompensimit të Fx

Tregjet financiare kanë skema kompensimi për të siguruar investitorët në rastin që brokerët dështojnë ose bëhen të papaguara. Këto skema janë obligative për rregullatorët e brokerëve të Fx dhe ofrojnë një nivel të caktuar të mbrojtjes për fondet e investitorëve, në varësi të rregullave të zbatueshme. Brokerët me skema kompensimi për Fx janë tipikisht të rregulluar mirë dhe respektojnë rregullat dhe udhëzimet e vendosura nga organi i tyre rregullator. Shuma maksimale e kompensimit mund të ndryshojë në bazë të rregullave, me tregtarët shpesh duke u mbrojtur deri në 200,000 USD. Më poshtë është një listë e brokerëve të reputacionit në Forex që ofrojnë skema kompensimi, duke siguruar që fondet tuaja janë të mbushshme në rast të papaguarisë së brokerit.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
Që të kualifikohen për kompensim, tregtarët në përgjithësi duhet të plotësojnë kriteret e caktuara, si të klasifikohen si klientë retail dhe të bëjnë tregti me brokerët që janë të rregulluar nga autoriteti që ofron skemën e kompensimit. Në rastin e padashje të lumtur të brokerëve Forex me skema kompensimi, tregtarët e prekur zakonisht duhet të paraqesin një pretendim tek fondi i kompensimit. Kjo kërkon dhënien e dokumentacionit të nevojshëm për të provuar përshtatshmërinë e tyre dhe shtrirjen e humbjeve të tyre. Pasi të verifikohet pretendimi, fondi i kompensimit do të shpërndajë sasinë e duhur në tregtarët e përshtatshëm, brenda kufijve të përcaktuar. Është e këshillueshme të zgjidhni brokerë të Forex që ofrojnë skema kompensimi për siguri maksimale, duke marrë parasysh natyrën e ndryshueshme të tregjeve financiare. Mbrojtja shtesë mund të sigurojë qetësi dhe siguri për tregtarët.

Pyetje të shpeshta për Part of compensation scheme

Çfarë është kuptimi i skemës së kompensimit?

Skema e kompensimit në tregjet financiare mbrojt investitorët duke siguruar se ata do të marrin përsëri një shumë të caktuar të fondeve të tyre nëse një broker bëhet i papaguar. Kjo shumë zakonisht ndryshon nga 20k në 200k në varësi të juridiksionit të brokerit.

Si funksionon skema e kompensimit të shërbimeve financiare?

Skema e kompensimit të shërbimeve financiare funksionon duke ofruar tregtarëve një mënyrë për të rikthyer fondet e tyre nëse një brokeri Forex bëhet i papaguar. Tregtari paraqet një pretendim dhe pasi të verifikohet nga fondi i kompensimit ata shpërndajnë sasinë e duhur përsëri tek tregtari.

Cilat janë avantage të Shemes së Kompensimit të Shërbimeve Financiare?

Avantazhet e Shemes së Kompensimit të Shërbimeve Financiare përfshijnë mbrojtjen e fondeve të tregtarëve dhe ofrimin e një rrjet sigurie nëse një broker bëhet i papaguar. Ata gjithashtu inkurajojnë brokerët të qëndrojnë i papaguar dhe të besueshëm.