Brockerat e Forex që ofrojnë llogari të ndara

Ndarja e llogarive të Forex është një praktikë e përdorur gjerësisht nga shumica e brockerave, e motivuar nga kërkesat rregullatore që synojnë të mbrojnë interesat e investitorëve dhe spekulatorëve të tregut. Sintetikisht, ajo përfshin ndarjen e fondeve të klientëve nga kapitali operativ i brockerit. Kjo ndarje siguron që fondet e klientëve të mbahen në llogari të veçanta, reduktuar ndjeshëm rrezikun e keqperdorimit. Ekipi ynë ka shqyrtuar me kujdes disa brockerë dhe ka përpiluar një listë të hollësishme të brockerëve të klasit të parë që i kushtojnë llogarish të ndara, duke siguruar klientëve nivelin më të lartë të mbrojtjes së fondeve.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Në një mjedis të fortë konkurrues në tregun Forex, është shumë të rëndësishme të pranosh se shumë brockerë ballafaqohen me rrezikun e falimentimit. Megjithatë, ndarja e llogarive shërben si mbrojtje vitale për tregtarët në scenario të papritura të tilla. Në rastin e problemeve financiare të një brockeri që çojnë në likuidimin e aseteve, investitorët rivlenë qasjen në fondet e tyre.

Pyetje të shpeshta për Segregated accounts

Si e mbrojnë llogaritë e ndara të Forex fonderat e mia?

Ndarja e llogarive do të thotë që brockerat mbajnë depozitat e bëra nga klientët e tyre të ndara nga fondet operative të brockerit. Kjo do të thotë që edhe nëse brockeri shkon faliment dhe pasuritë e tij likuidohen, tregtarët kanë qasje në fondet e tyre të tyre.

A janë të gjithë brockerët e Forex të detyruar të ndajnë fondet e klientëve?

Detyrimi për të mbajtur fondet e klientit në llogari të ndara bankare ndryshon në varësi të juridiksionit rregullator. Në rajone si Mbretëria e Bashkuar dhe Bashkimi Evropian, brockerët duhet të ndajnë fondet për të mbrojtur klientët nga keqperdorimi. Megjithatë, jo të gjitha juridiksionet dhe organet rregulluese kanë këtë kërkesë.

Si mund të zgjedh një brocker të respektueshëm Forex me praktika të duhura të ndarjes së llogarive?

Për të zgjedhur një brocker të respektueshëm Forex me praktika të duhura të ndarjes së llogarive, kërkoni për brockerë të rregulluar me rreptësi, kontrolloni politikën e tyre të ndarjes së fondeve dhe lexoni reviews dhe dëshmi nga tregtarët e tjerë. Lista e mësipërme në këtë udhëzues përfshin brockerët më të mirë Forex që mbajnë fondet e klientit në llogari të ndara bankare.