Llogaritë pa shkëmbim të Forex-it shpjegojnë

Llogaritë pa shkëmbim, shpesh i referohen llogarive islame, janë llogaritë tregtare që nuk i përballojnë tarifat për natën dhe përthithjen. Këto llogari mundësojnë tregtarëve islamë që të përmbahen ligjit të Sharia-s ndërsa marrin pjesë në tregjet financiare. Tregtarët e ditës dhe ata që tregtojnë ngjitur shpesh mbajnë pozicione për natën, duke çuar në tarifimin e të tilla transaksioneve. Forex brokerët me llogari pa shkëmbim i lejojnë tregtarët të mbajnë pozicione pa paguar shpenzime interesi. Ndërsa këto llogari janë kryesisht të projektuara për tregtarët islamë, ato gjithashtu mund të jenë të dobishme për tregtarët e ditës dhe investitorët që mbajnë pozicione për periudha më të gjata. Është thelbësore të gjeni brokerë të besueshëm që ofrojnë shërbime cilësore në afat të gjatë. Që të thjeshtoni kërkimin për brokerë Forex me llogari pa shkëmbim, këtu është një listë e brokerëve të klasit të parë që ofrojnë llogari islamike.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
Brokerët Forex me llogari pa shkëmbim i lejojnë tregtarët muslimanë të marrin pjesë në tregti pa shkelur besimet e tyre fetare dhe të evitojnë çdo shqetësim rreth tarifave të shkëmbimit. Megjithatë, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për kufizimet e lidhura me këto llogari, siç janë kostoja më të larta të tregtisë dhe disponueshmëria e kufizuar në disa vende për shkak të rregullave dhe ligjeve. Një nga mangësitë kryesore të llogarive islame ose pa shkëmbim janë kostoja më të larta dhe zhgërvishtja më e gjerë. Meqenëse brokerët nuk mund të gjenerojnë fitimet nga tarifat për natën, ata shpesh i kompensojnë duke rritur zhgërvishtjen. Për të marrë një vendim të informuar mirë, rekomandohet të zgjidhni brokerë Forex që ofrojnë llogari pa shkëmbim me zhgërvishtje të ulët dhe një reputacion për durim. Kështu, mund të shmangni tarifat e tepërta dhe rreziket potenciale duke i përmbajtur preferencave dhe besimeve të tua tregtare.

Pyetje të shpeshta për Swap-free

Çfarë është një llogari pa shkëmbim të Forex-it?

Një llogari pa shkëmbim të Forex-it, njohur gjithashtu si llogari islame, është një llogari tregtare që nuk përballet me tarifa për natën ose përthithjen, duke u përshtatur me ligjin e Sharia-s për tregtarët islamë.

Çfarë përfitimesh ofrojnë llogaritë pa shkëmbim?

Përfitimet e llogarive pa shkëmbim përfshijnë mundësimin e tregtarëve islamë për të ndjekur besimet e tyre pa konflikte interesi dhe lejimin e tregtarëve të ditës për të mbajtur pozicione pa paguar shpenzime për natën.

A është një llogari pa shkëmbim më e mirë?

Përputhshmëria e një llogarie pa shkëmbim varet nga strategjitë individuale të tregtisë. Ajo përfiton tregtarët islamë dhe ata që mbajnë pozicione për natën, por mund të ketë zgjerime më të larta dhe komisione bazuar në vëllimin e tregtisë.