Brokers të Forex të rinovuar nga ASIC më të Mirë

Komisioni i Shërbimeve dhe Investimeve i Australisë, i njohur si ASIC, është një organism i pavarur qeveritar përgjegjës për mbikëqyrjen dhe rregullimin e shërbimeve dhe produkteve financiare në Australi, duke përfshirë tregtinë e Forex. Si një regjulator i mirënjohur dhe i besueshëm, ASIC luan një rol të rëndësishëm në promovimin e tregjeve financiare të ndershme dhe transparente ndërsa mbrojtës konsumatorët dhe mban një sistem financiar të shëndetshëm brenda Australisë. Në rrjedhë të kësaj, brokerët e Forex nën juridiksionin e ASIC janë konsideruar më të besueshëm dhe më transparentë. Për të siguruar sigurinë e lexuesve tanë, kemi përgatitur me kujdes një listë të brokers të Forex të rinovuar nga ASIC më të mirë më poshtë. Këta brokerë i përmbahen ligjeve dhe udhëzimeve të parapara nga ASIC dhe ofrojnë një shtresë shtesë sigurie dhe mbrojtjeje për të tregtarët.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
7.39
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CMA, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
5.23
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSCA, VFSC
Platformat
MT4, MT5
Brokerët e Forex që operojnë në Australi duhet të marrin leje Shërbimesh Financiare Australiane (AFS) nga ASIC. Për të mbrojtur tregtarët me shumicë, ASIC ka zbatuar një politikë leverage, duke vendosur kufijtë e leverage për valutat kryesore në 1:30, 1:20 për valutat sekondare dhe 1:10 për valuta ekzotike. Kjo masë ndihmon në zvogëlimin e rrezikut të mundshëm të lidhur me tregtinë e aseteve të ndryshme, duke siguruar që tregtarët të mos jenë të ekspozuar ndaj vulnerabiliteteve të panevojshme. Më tutje, brokerët e regjistruar nga ASIC ofrojnë një strukturë të favorshme leverazhi, ku prodhimet e konservave dhe indekset përbëjnë 1:20, aksionet 1:5, dhe valutat kriptografike 1:2. Kufijtë e këtyre limitimeve promovojnë një mjedis tregtar të shëndetshëm dhe e bëjnë të nevojshme për tregtarët të mbajnë kapital më të lartë, duke përmirësuar në përgjithësi rentabilitetin dhe menaxhimin e rrezikut. Në rast të falimentimit të një brokeri Forex të mbikëqyrur nga ASIC, investitorët dhe tregtarët e përgjigjur mund të marrin pagesë deri në AUD 250,000, duke ofruar një shtresë shtesë mbrojtjeje për pjesëmarrësit në treg. Për të përfunduar, brokers të Forex më të rinovuar nga ASIC i ofrojnë tregtarëve transparencë, siguri, leverage të arsyeshëm dhe kompensim të mjaftueshëm në rast ngjarjesh të pakëndëshme. Me ligjet dhe rregulloret e saj rigorozë dhe të ndershme, ASIC mbetet një nga organet kryesore të mbikëqyrjes në botë, duke garantuar integritetin dhe stabilitetin e tregjeve financiare të Australisë.

Pyetje të shpeshta për ASIC

Çfarë është ASIC në tregtinë e Forex?

ASIC në tregtinë e Forex është Komisioni i Shërbimeve dhe Investimeve i Australisë, një organizëm qeveritar i pavarur përgjegjës për rregullimin dhe mbikëqyrjen e shërbimeve financiare, duke përfshirë dhe brokerët e Forex në Australi.

A është ASIC një regjulator i besueshëm?

Po, ASIC konsiderohet një nga regjulatorët më të mirë të Forex në industrikë, duke promovuar transparencën dhe sigurinë për brokerët e Forex që operojnë në Australi.

Cilat janë leverage më i madh dhe kompensimi i caktuar nga ASIC?

ASIC vendos kufijtë e maksimumit të leverage për tregtarët e me shumicë, që variojnë nga 1:30 për valutat kryesore në 1:2 për kriptovalutat. Kompensimi për investitorët e përgjigjur në rast falimentimi të brokerit mund të jetë deri në AUD 250,000.