EC regjulator forex

Tregtimi me CFD është aktualisht i ndaluar në SHBA, dhe brokerat e Forex nën CFTC ose Komisioni i Tregtisë së Ardhshme me Mallra duhet të ofrojnë para të vërteta të valutave për tregtim dhe këmbim. CFTC, si organi i regjulimit të SHBA-së që mbikëqyr tregtinë e ardhshme të mallrave, tregtinë e mundësive dhe tregtimin e instrumenteve të derivuara, është gjithashtu përgjegjës për regjulimin e tregtisë me Forex të shitjes me pakicë në SHBA. Misioni kryesor i tij është të mbrojë pjesëmarrësit në treg të aktiviteteve mashtruese, manipulimit të tregut dhe praktikave të tjera joetike. Brokerët e Forexit të regjuluar nga CFTC janë detyruar të regjistrohen si RFED ose IB dhe të përputhen me të dy rregullave të CFTC dhe rregullat e NBA (Associazione Kombëtare e Tregtisë së Ardhshme). Falë reputacionit të tij për ofrimin e mbrojtjes maksimale kundër mashtrove, CFTC vlerësohet shumë në të gjithë botën brenda komunitetit të tregtisë.
ui.empty
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
Rregulloret e CFTC luajnë një rol themelor në sigurinë, drejtësinë dhe praktikat e duhura për menaxhimin e rrezikut brenda tregut Forex në SHBA. Që të operojnë ligjërisht dhe me përgjegjësi, edhe tregtarët dhe ofruesit e shërbimeve duhet të përputhen me këto rregulla. Brokerët e regjuluara nga CFTC të Forexit më të mirë zakonisht ofrojnë një gamë të gjerë të pasurive të tregtisë, duke përfshirë edhe para të vërteta të valutave, duke ofruar tregtarëve shumë mundësi për diversifikim dhe potencial të fitimeve. Për para të mëdha valutore, CFTC lejon klientët e rritur të tregtisë me leverage deri në 1:50, që konsiderohet i arsyeshëm dhe lejon përfitime ose humbje të rritura. Në anën tjetër, çifte valutore jomajorizuese mund të tregtohen me leverage deri në 1:20, duke siguruar fleksibilitet për tregtarët e përvojuar duke siguruar qasje në tregtinë Forex për ata me një buxhet të kufizuar. Në përgjithësi, mbikëqyrja e CFTC- së ndihmon në krijimin e një mjedisi të sigurtë dhe të rregullt të tregtisë, duke i dhënë tregtarëve besim në integritetin e tregut. Duke përputhur me rregulloret e CFTC-së, pjesëmarrësit në treg kontribuojnë në stabilitetin dhe rritjen afatgjatë të industrisë së Forexit, duke e bërë atë një opsion tërheqës dhe të mundshëm për tregtarët e përvojuar dhe të rinj të njësoj.

Pyetje të shpeshta për CFTC

Çfarë bën CFTC?

CFTC është një agjenci e regjulimit në SHBA që mbikëqyr tregtinë e ardhshme të mallrave, tregtinë e mundësive dhe tregtimin e instrumenteve të derivuara, me një mision për të mbrojtur pjesëmarrësit në treg nga mashtrimi dhe manipulimi.

A është tregtia e Forexit legale në SHBA?

Po, tregtia e Forexit është legale në SHBA. Megjithatë, tregtia me CFD është e ndaluar dhe brokerët e Forexit nën CFTC duhet të ofrojnë para të vërteta të valutave për tregtim.

Cilin leverage të lejon CFTC?

Leverazhi maksimal i lejuar nga CFTC për para të mëdha valutore është 1:50 për klientët e rritur, ndërsa valutat e jomajora mund të tregtohen me leverage deri në 1:20.