CySEC Regulatori i shpjeguar

Komisioni i Qeverisë së Qeverisë së Qipros dhe Tregtisë (CySEC) vjen si një agjenci kryesore e rregullatores financiare në Qipër, e themeluar në vitin 2001. Sot, ai gëzon një pozicion të rëndësishëm në industrinë Forex, duke ushtruar respekt si një nga rregullatorët kryesorë. Brokerët Forex të reguluar nga CySEC kanë leje të ofrojnë shërbime financiare për klientë nëpër Europë, pasi komisioni respekton ligjin harmonizues financiar MiFID të Europës. Si anëtare e BE, Qiproja ofron klientët europianë siguri dhe mundësi për të tregtuar me brokerë nën regullore të CySEC, duke siguruar siguri maksimale për tregtarët. Poshtë, paraqesim një listë të më të mirë të brokerëve Forex të reguluar nga CySEC të cilët janë të njohur për ofrimin e shërbimeve cilësore të larta për tregtarë nëpër Europë dhe vendet e tjera.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
CySEC i mban në supet e tij shumë përgjegjësi, duke përfshirë mbikëqyrjen dhe kontrollimin e Bursës së Qipros dhe shoqërive të licensuara shërbimet e investimeve, mbikëqyrjen e brokerëve Forex, dhënien e lejeve për firmat e investimeve dhe zbatimin e sanksioneve dhe gjobave kur është e nevojshme. Për të përmirësuar sigurinë e tregtarëve, brokerët Forex nën rregulloret e CySEC kanë zbatuar masa të ndryshme. CySEC ka punuar drejt përmirësimit të transparencës, rritjes së gjobave dhe përmirësimit të trajtimit të ankesave të investitorëve. Për klientët tregtarë të angazhuar në tregtinë Forex me brokerët e reguluar nga CySEC, ndërhyrja është e kufizuar në 1:30, duke siguruar praktikat e përgjegjësisë së tregtimit. Shtuar në këtë, në rast të papërshtatshmërisë së brokerit, investitorët e përshtatshëm mund të kërkojnë kompensim, ku shuma maksimale është caktuar në 20,000 Euro. Gjatë kohës, CySEC është transformuar në një autoritet rregullator i besueshëm, duke ndërmarrë ndryshime kyçe në ligjet dhe rregulloret e saj. Si rezultat, tregtarët tani mund të ndjehen të sigurt dhe të besueshëm gjatë marrëdhënies me brokerët Forex të rregulluar nga CySEC.

Pyetje të shpeshta për CySEC

A mund të mbështetet CySEC?

Komisioni i Qeverisë së Qipros dhe Tregtisë (CySEC) është një rregullator i shquar që mbikëqyr brokerët Forex dhe tregjet e aksioneve në Qipër. Rregullatori ka zbatuar disa politika përmirësimi të sigurisë në kohët e fundit që i solidifikojnë vendin si një rregullator i besueshëm që respekton MiFID-in Evropian.

Ç'ka do të thotë CySEC?

CySEC do të thotë Cyprus Securities and Exchange Commission. Është agjencia rregullatore financiare në Qipër e përgjegjëse për mbikëqyrjen dhe rregullimin e kompanive të shërbimeve të investimeve dhe brokerëve Forex.

Pse ka shumë brokerë Forex në Qipër?

Qiproja ka shumë brokerë Forex për shkak të antarsimit të saj në BE, dhe ofron brokerë Forex nën licencën e saj akses në tregjet Evropiane. Gjithashtu, rregullimi i CySEC siguron një mjedis të besueshëm dhe të sigurt për brokerët dhe klientët.