Regullimi i Forex nga FCA në UK

Autoriteti i Perndjekjes Financiare (FCA në UK) ndodhet si një regjulator parësor dhe i besueshëm brenda industrisë së Forex-it. Me detyrimin për të mbikëqyrë firmat e shërbimeve financiare në Mbretërinë e Bashkuar, FCA në UK zbaton politika që i kushtojnë rëndësi ndershmërisë, sigurisë dhe transparencës për klientët, të gjitha të cilat janë të domosdoshme për të ruajtur licencat e tyre. Si një organizëm rregullator i pavarur, FCA në UK operon si i rregullatori i sjelljes për mbi 59,000 firma dhe organizata të shërbimeve financiare në UK , duke marrë prokurën e ish Autoritetit të Shërbimeve Financiare (FSA) në vitin 2013. Një objektiv kryesor i FCA-s është mbrojtja e konsumatorëve në sektorin e shërbimeve financiare. Ajo e promovon aktivisht konkurrencën dhe siguron ofrimin e shërbimeve të duhura për të mbrojtur interesat e konsumatorëve. Për të ndihmuar tregtarët dhe investitorët në zgjedhjen e më të mirëve ndër brokerët e Forex të regjistruar nga FCA në UK, kemi përpiluar një listë të pakontestueshme më poshtë.
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.46
Leverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CNMV, FCA UK, KNF +1 Më shumë
Platformat
xStation
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.57
MT5Kopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
FCA UK, SECC, SFC +1 Më shumë
Platformat
MT5
7.21
Key to Markets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
FCA UK, FSC Mauritius
Platformat
MT4, MT5
6.85
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
FCA UK, VFSC
Platformat
MT4, MT5
6.67
MT4Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
FCA UK, SCA e Emirateve të Bashkuara Arabe
Platformat
MT4, Tejkalohet
Brokerët e Forex nën FCA në UK janë striktësisht të ndërgjegjshëm ndaj parimeve të rregullatorit, duke përfshirë integritetin, aftësinë, kujdesin, vullnetin, fokusin për klientin, sjelljen në treg dhe qeverisjen efektive. Kjo përkushtim absolut për këto parime, nga të dyja FCA dhe brokerët që regjulon, garanton standardet më të larta të sigurisë për investitorët dhe tregtarët. Më tepër se kaq, FCA-ja merr rolin jetësor të edukimit të konsumatorëve rreth produkteve financiare, risqeve dhe të drejtave të tyre, duke ofruar burime dhe mjete të vlefshme për të lehtësuar marrjen e vendimeve të informuara brenda tregjeve financiare. Duke bashkëpunuar me skemat e kompensimit financiar, si Regjimi i Kompensimit të Shërbimeve Financiare (FSCS), FCA-ja siguron që konsumatorët të jenë të mbrojtur në rastin e fatkeqësisë së falimentimit të firmës ose dështimit për të plotësuar obligimet e saj. Klientët tregtarë, sidomos, mund të përfitojnë nga kompensimi deri në £85,000 për person, për firmë, në rastin e falimentimit të brokerit. Për tu përmbledhur, përkushtimi i Autoritetit të Perndjekjes Financiare ndaj mbrojtjes së konsumatorëve, konkurrencës së ndershme dhe rregullimit të qëndrueshëm e bën atë një autoritet të pashmangshëm dhe të respektuar në industrinë e Forex-it. Duke zhvilluar besim, transparencë dhe siguri, FCA në UK luan një rol thelbësor në ruajtjen e integritetit dhe stabilitetit të peisazhit të shërbimeve financiare në Mbretërinë e Bashkuar.

Pyetje të shpeshta për FCA UK

Çfarë do të thotë FCA në UK?

FCA do të thotë Autoriteti i Sjelljes Financiare, një ndër rregullatorët më të njohur në botë që mbikëqyr firmat e shërbimeve financiare, përfshirë brokerët e Forex-it në Mbretërinë e Bashkuar.

Çfarë bën FCA-ja?

Autoriteti i Sjelljes Financiare i Mbretërisë së Bashkuar siguron mbrojtjen e konsumatorëve, konkurrencën e ndershme dhe shërbimet financiare të duhura në Mbretërinë e Bashkuar. Ajo bën mbikëqyrjen e firmave dhe edukon konsumatorët.

A ka nevojë për regjistrim të FCA-s brokerët?

Po, brokerët e Forex që operojnë në Mbretërinë e Bashkuar duhet të jenë të regjistruar nga FCA dhe të respektojnë politikat e rregullatorit për të ruajtur licencat dhe përshtatshmërinë.