Regullatori i Forex-it i FSCA

Autoriteti për Mbikëqyrjen e Sektorit Financiar (FSCA) luajnë një rol jetik si organi rregullator i mbikëqyr dhe qeveris shërbimet financiare të ndryshme në Afrikën e Jugut. Përgjegjësia kryesore e tij është të sigurojë që brokerët e Forex-it që operojnë nën mbikëqyrjen e tij të përmbahen rregullave dhe udhëzimeve të rrepta, duke ofruar klientëve të tyre shërbime financiare transparente, të drejta dhe cilësi të lartë. Fonduar në vitin 2018 si një autoritet rregullator financiar i pavarur, gamë autoritetit të FSCA përfshin një sërë shërbimesh dhe produkteve financiare, duke përfshirë por pa u kufizuar në banka, sigurime, investime, fonde të pensionit dhe sjellje në tregje. Brokerët e Forex-it që janë regjistruar nga FSCA janë besuar me mbrojtjen e interesave të klientëve të tyre dhe promovimin e mjediseve të sigurta të tregtisë në tregjet financiare. Për qëllime të qëndrueshmërisë suaj, kemi përgatitur një listë më poshtë e brokerëve të mire të Forex-it të regjistruar nga FSCA në Afrikën e Jugut, duke ofruar qetësi të mendjeve dhe besim të të njejtit nivel për tregtarët dhe investitorët.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.72
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.92
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëSinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSA Labuan +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
6.31
CM Trading Lexo recensionin
MT4Kopjo tregtiminECNSinjalet
Rregullimet
FSA Seychelles, FSCA
Platformat
MT4, Tejkalohet
5.59
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
CySEC, FCA UK, FSC Mauritius +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
5.23
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSCA, VFSC
Platformat
MT4, MT5
Për të mbajtur ndershmërinë në treg, FSCA monitoron me vullnetë institucionet financiare, duke siguruar respektimin e tyre të standardeve rregullatore dhe trajtim të barabartë të klientëve. Sipas misionit të tij, FSCA gjithashtu cakton leverage maksimale që shitësit e brokerëve të klientëve të paketës mund të ofrojnë. Në tregtinë e Forex-it, ky leverage është i limituar në 1:30, që do të thotë që tregtarët mund të pozicionojnë vetëm të mëdyshme deri në 30 herë madhësinë e llogarisë së tyre të tregtisë. Për indekse dhe mallra, leverage është edhe më i ulët, caktuar në 1:20, ndërsa tregtarët e kripmur munden të përfitojnë deri në 1:2 leverage. Megjithëse këto kufizime të leverage mund të kufizojnë tregtarët me buxhet të kufizuar, ato luajnë një rol kryesor në mbrojtjen e klientëve nga rreziku i tepërt dhe humbjet financiare. Në përgjithësi, brokerët e mësipërm të Forex-it, të regjistruar nga FSCA, krijojnë një ndjenjë sigurie dhe besimi për tregtarët dhe investitorët duke ofruar një mjedis tregtar transparent dhe duke u përmbajtur standardeve rregullatore të rrepta. Dhënia e angazhimit të tyre në praktikat e ndershme dhe shërbimeve cilësore siguron që klientët të marrin pjesë me besim në tregjet financiare me rrezikun e vënë në minimum dhe duke optimizuar mundësitë për sukses.

Pyetje të shpeshta për FSCA

Çfarë është FSCA në Forex?

FSCA është Autoriteti për Mbikëqyrje të Sektorit Financiar, një organ rregullator përgjegjës për mbikëqyrjen e shërbimeve financiare dhe brokerëve të Forex-it në Afrikën e Jugut.

A janë legjitimë brokerët e regjistruar nga FSCA?

Po, brokerët e regjistruar nga Autoriteti për Mbikëqyrjen e Sektorit Financiar janë të legjitimë dhe përmbushin rregullat e caktuara nga rregullatori financiar për të siguruar transparencë maksimale dhe siguri.

Si kontrolloni nëse brokeri është regjistruar nga FSCA?

Për të kontrolluar nëse një broker është regjistruar nga FSCA, vizitoni faqen e tyre të internetit ose pyesni për numrin e tyre të regjistrimit dhe pastaj kontrolloni regjistrin e FSCA-së nëse brokeri është vërtetë regjistruar nga autoriteti apo jo.