Brokerët kryesorë të Forex që ofrojnë mbrojtje

Mbrojtja është një strategji kryesore e menaxhimit të risqeve që përdoret në tregtinë e këmbimeve valutore dhe tregjet financiare të tjera për të mbrojtur portofoliot dhe operacionet e investitorëve nga lëvizjet e papritura të tregut. Në thelb, kjo përfshin krijimin e pozicioneve kundërta për të zvogëluar riskun e lidhur me fluktuacionet e çmimeve valutore. Për shembull, kur tregtarët angazhohen në tregti swing ose pozicion, dhe ka një ngjarje të ardhshme e lajmeve që mund të ndikojë negativisht në balancën e tyre, ata hapin pozicione në drejtim të kundërt për të kundërshtuar humbjet potenciale. Kur rreziku zvogëlohet, ata mbyllin këto transaksione mbrojtëse. Ekzistojnë forma të ndryshme të mbrojtjes në Forex, duke përfshirë përdorimin e valutave të ndryshme ose instrumenteve financiare. Një qasje e zakonshme është përdorimi i instrumenteve të korreluara; disa monedha, si Euroja dhe Libra Sterlina Britanike, kanë të tendosur të lëvizin në bashkëveprim. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se mbrojtja nuk lejohet universalisht, pasi vende të ndryshme dhe brokerë kanë politikat e tyre në të njëjtën çështje. Prandaj, comerciantët duhet të verifikojnë rregullat e brokerit e tyre përpara se të zbatohen strategjitë e mbrojtjes. Në përgjithësi, mbrojtja ofron investitorëve një mjet të çmuar për të mbrojtur veten nga pasiguritë e tregut, duke siguruar praktika tregtie më të sigurta dhe të qëndrueshme.
9.90
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.54
MT4MT5Kopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
CMA, Banka Qendrore e Curaçao dhe Sint Maarten, CySEC +5 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.36
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, DFSA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
9.18
MT4MT5cTraderBonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)STP (Straight Through Processing)
Rregullimet
FSC Belize
Platformat
MT4, MT5, cTrader +1 Më shumë
9.00
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSCA +2 Më shumë
Platformat
MT4, MT5
8.82
MT4Bonus pa depozitëKopjo tregtiminPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, CySEC, FCA UK +2 Më shumë
Platformat
MT4, Tejkalohet
8.64
Pepperstone Lexo recensionin
MT4MT5cTraderKopjo tregtiminECNPAMM (Percent Allocation Management Module)Sinjalet
Rregullimet
ASIC, BaFin, CMA +4 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
8.28
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)
Rregullimet
CIMA, CySEC, FCA UK
Platformat
MT4, MT5
8.10
easyMarkets Lexo recensionin
MT4MT5Kopjo tregtiminLeverazi i lartë
Rregullimet
ASIC, CySEC, FSA Seychelles +1 Më shumë
Platformat
MT4, MT5, TradingView +1 Më shumë
7.74
VT Markets Lexo recensionin
MT4MT5Bonus depoziteKopjo tregtiminECNLeverazi i lartëPAMM (Percent Allocation Management Module)SinjaletSTP (Straight Through Processing)
Rregullimet
ASIC, FSA St. V, FSCA
Platformat
MT4, MT5
Është e rëndësishme të pranoni se ndërsa mbrojtja mund të mbrojë kundër humbjeve potenciale, ajo vjen me shkëmbime. Një mangësi kryesore është se ajo mund të kufizojë potencialin për fitime. Përdorimi i suksesshëm i strategjive të mbrojtjes kërkon vëmendje detajimi dhe një pasuri përvojeje. Kjo është pikërisht pse Shtetet e Bashkuara vendos kufizime mbi mbrojtjen për tregtarët me pakicë, duke i ndaluar ata të mbajnë pozicione të kundërta në të njëjtin valutë të çiftit. Për më tepër, mbrojtja përfshin hapjen e pozicioneve të shumëfishta në drejtime të kundërta, gjë që mund të rrisë shumë shpenzimet e tregtisë, duke përfshirë komisionet e tregtisë dhe spredet. Megjithëse mund të ofrojë ndjenjën e sigurisë, mbrojtja gjithashtu mund të sjellë kompleksitet dhe stres emocional në tregti, duke ndikuar në marrjen e vendimeve. Për të zvogëluar këto rreziqe, është e rëndësishme që tregtarët të provojnë plotësisht strategjitë e tyre të mbrojtjes në llogaritë demo përpara se të zbatohen në mjediset reale të tregtisë. Ky praktikë lejon tregtarët të fitojnë besim dhe të përmirësojnë qasjet e tyre, duke çuar në vendime më të informuara dhe strategjike kur ata në fund të fundit kalon në tregtinë e drejtpërdrejtë. Fundamentalisht, ndërsa mbrojtja mund të jetë një mjet efektiv për menaxhimin e risqeve, ajo nuk vjen pa sfidat e saj. Të qenit i informuar, i përvojuar dhe praktika në një ambient të kontrolluar mund të ndihmojë tregtarët të përfitojnë maksimumin nga kjo teknikë e menaxhimit të rrezikut, duke qenë të vetëdijshëm për kufizimet e saj.